Jel ko dosad primjetio?

[quote]Svaka čast :!:

Ko da je jučer bilo kada si primjetio “da je veliki dio dokumenata među onim HOWTOs napisan sa Microsoft programima” ;)[/quote]

Ja vala nemam taj osjećaj, ko tema XML i SGML zna stvarno prouzrokovat glavobolju pa mi je možda zato malo djelovalo duže nego tebi.

A to je bio moj prvi “komunalni” projekt te vrste, uglavnom bilo je pozitivno iskustvo. I prije sam bio oduševljen o DocBook/XML sistemu ali sad sam tolko napaljen da razmišljam stvarno o tome da se malo dublje pozabavim sa tom temom.

A opet dobro sam potrefio moment, da sam promašio tu verziju moro bi sigurno čekat min. 6 mjeseci na sledeću!

Pozdrav.

Hi,

Jel bilo još kakve diskusije o temi izvan foruma?

Imal šta novo?

Ja sam u zadnje vrijeme radio na onom HOWTO za instalaciju, Odjeljak 2. “Šta je potrebno” i 3. “Instalacija” su manje ili više gotovi. Iako ta dva odjeljka nisu 100% gotova mislim da mogu bit korisna ako neko želi da osposobi DocBook kod sebe.

Bilo bi fino kad bi oni koji bi se angažovali u tom projektu počeli lično koristiti DocBook, ako te već ne rade.

Netreba tu puno toga što se mora instalirati? ako imate instaliranu Javu trebate samo xerces 3.8M, saxon 3.0M, FOP 6.0M, DocBook XSL stylesheets 1.5M i još par sitniša.

libxml2 i libxslt ima već svako instaliran.

Openjade i DSSSL stylesheets su opcionalni, ali fino je se i sa njima igrat.

Pozdrav.

Nema ništa, po običaju puno riječi malo djela. Osim toga, sada ćemo biti preokupirani BHLDom i pripremama za konferenciju. Dodaćemo u BHLD v1.1 (ili 1.2 ako bude po Adisovom ;)) sve što treba za rad sa bosanskim DocBookom tako da ćemo i time olakšati rad autorima dokumentacije.