Kako Crack-ovati WEP Password na Wi-Fi mreži sa BackTrack-om

Ja kad upisem airmon-ng ne dobijem nista? backtrack3 mi ne prepoznaje ALFU AWUSO36H? U cemu bi mogao biti problem?

razumije li se ko u krekovanje wpa pasworda na wifi mrezi?

Znam neke ruse, pa ako hoces da te upoznam sa njima

ta ti stvar nije potrebna, prebrzo ides naprijed !
a za to ima aircrack

[quote=pingvin]ta ti stvar nije potrebna, prebrzo ides naprijed !
a za to ima aircrack[/quote]
znam za aircrack, ja sam stigao do odredjene stavke prilikom krekovanja WPA pass, pa sam zaglavio negdje, zato sam pitao jel neko probao da probije wpa?
A to kojom brzinom furam napred ili nazad, necu komentarisat :slight_smile:

P.S nadam se da nije zabranjeno na forumu komentarisati o wifi krekovanju.

Treba ti rijecnik mogucih password-a. Ako gdje nadjes javi, treba i meni. :slight_smile: Naravno ako ces krekovati “kod nas” onda ti treba rijecnik nasih rijeci. Mozes da pokusas razvaliti neki eng-bih rijecnik pa uzeti iz baze sve osim eng rijeci. Tj. nase rijeci. Rijecnik ti treba iz razloga sto aircrack za crack-ovanje wpa koristi brute force (tj. pogadja pass).

Nadam se da si me razumjeo.

[quote=boby]Treba ti rijecnik mogucih password-a. Ako gdje nadjes javi, treba i meni. :slight_smile: Naravno ako ces krekovati “kod nas” onda ti treba rijecnik nasih rijeci. Mozes da pokusas razvaliti neki eng-bih rijecnik pa uzeti iz baze sve osim eng rijeci. Tj. nase rijeci. Rijecnik ti treba iz razloga sto aircrack za crack-ovanje wpa koristi brute force (tj. pogadja pass).

Nadam se da si me razumjeo.[/quote]
nasao sam gomilu rijecnika ( mislim sve sto su mi drugi preporucili)
imam na kompu nezi zipovan od 200 mb a kad se raspakuje oko 1 g zauzima (wordlist)
jel bi ti to pomoglo? provjeravao sam sadrzaj ima dosta nasih rijeci.

[quote=untitle][quote=boby]Treba ti rijecnik mogucih password-a. Ako gdje nadjes javi, treba i meni. :slight_smile: Naravno ako ces krekovati “kod nas” onda ti treba rijecnik nasih rijeci. Mozes da pokusas razvaliti neki eng-bih rijecnik pa uzeti iz baze sve osim eng rijeci. Tj. nase rijeci. Rijecnik ti treba iz razloga sto aircrack za crack-ovanje wpa koristi brute force (tj. pogadja pass).

Nadam se da si me razumjeo.[/quote]
nasao sam gomilu rijecnika ( mislim sve sto su mi drugi preporucili)
imam na kompu nezi zipovan od 200 mb a kad se raspakuje oko 1 g zauzima (wordlist)
jel bi ti to pomoglo? provjeravao sam sadrzaj ima dosta nasih rijeci.[/quote]
Pa to je to sto ti treba. E sad da li ce uspjeti, to zavisi koliko je rijecnik dobar. Isprobaj. Wpa tutorijal imas na http://www.aircrack-ng.org/doku.php?id=cracking_wpa&s
P.S. Gdje si to nasao?

nadam se da sam ti pomogao :slight_smile:
http://www.mediafire.com/?sharekey=91f2693a2072dcd207258ee67c679e4a117c74dfd57b07dcc95965eaa7bc68bc

ovo ti je najveci skup rijeci koji sam ja nasao na netu, ali se ja bas nisam snasao sa tim krekovanjem wpa pasworda zato sam pitao jel neko od vas uspio?
vise puta sam snimio handshake, ali poslije toga nisam nista mogao uraditi. ako ti ista uspijes obavjesti me.
pozz.

aaaaaaa pa dok se provali wpa šifra (prvo valja li to! sve što ima šifru nije džaba i zato…) može se vala zaraditi i uvesti kakav internet

jednostavno rijesenje da se zastitis od wpa napada je da ubacis password (rijec) koje nema u rijecniku !

npr. sedfrrtt234ESdRR

[quote=pingvin]jednostavno rijesenje da se zastitis od wpa napada je da ubacis password (rijec) koje nema u rijecniku !

npr. sedfrrtt234ESdRR[/quote]
naravno slazem se u potpunosti, ali mi je mala verovatnoca da ce neko od komsija da stavi takav pass, jer vecinom su ljudi ne upuceni u ovakve stvari pa stavljaju jednostavne passworde.To je moje misljenje, iako neko od njih cuje da je najsigurnija wpa zastita ne vjerujem da ce praktikovati takvu kombinaciju koju si dao za primjer.

[quote=pingvin]jednostavno rijesenje da se zastitis od wpa napada je da ubacis password (rijec) koje nema u rijecniku !

svakako tu je i MAC adres filter

E kad smo vec tu, imam jedno pitanje. Dakle vec jednom sam uspio wep crack i od tad vam pisem zahvaljujuci neznanom junaku (komsiji). E sad me zanima ovo. Ima jedna mreza sa wep zastitom ali je problem sto ona u svom imenu ima slovo “Š”. Kad pokrenem bt i skeniram mreze on to slovo vidi kao “.” sve sam moguce kombinacije probao ali nikako da upisem pravi naziv mreze. Kako da to izvedem? Moze li mi pomoci ascii vrijednost slova “Š”?

sto se tice wep-a to sam prostudirao. a wpa tu nista ne mogu :slight_smile:
naisao sam na neku mrezu bez zastite, ima dosta clijenata, i nikako ne mogu da se nakacim na tu mrezu, probao sam i sa macchangerom kopirajuci neku mac adresu klijenta, ali nista.
Zna li neko sta se sa takvim mrezama radi?

Imam jedno pitanje, sta raditi kada u dictionary attack propadne, da nadjem drugi rijecnik ili neki drugi napad jer bruteforce ce trajati godinama

Za ovakvu sifru bi ti trebalo mozda 100 milenijuma da krekujes:-).Primjera radi,ja sam svoju mrezu probala da krekujem(wpa2/psk) i stavila sam slicnu sifru sa velikim i malim slovima koja ne predstavlja nikakvu rijec,i 72h je radio bez prestanka i nista nije nasao,a sifra je imala samo 6 znakova.Mani se ti toga nego plati internet:-)

Imam pitanje uvezi crackovanja wpa passworda, probao sam puno tutoriala ali nikako nemogu dobiti wpa handshake koji mi treba da decryptam uhvacene podatke
interesuje me ima li neko nekog iskustva sa WPA da mi moze reci kako to dobiti

[quote=Maverick123]Imam pitanje uvezi crackovanja wpa passworda, probao sam puno tutoriala ali nikako nemogu dobiti wpa handshake koji mi treba da decryptam uhvacene podatke
interesuje me ima li neko nekog iskustva sa WPA da mi moze reci kako to dobiti[/quote]
Ima li neko ziv na ovoj temi

Ovo bas i nije “hack/crack” forum.