Prije svega pozdrav svima
Nedavno sam instalirao SuSE 10.2 x86-64, KDE desktop (GNOME mi se stalno rušio a i KDE mi je ljepši nekako). Sve u svemu lijepa stvarčica, sviđa mi se toliko na prvi pogled da bi rado totalno prešao na njega. Nažalost, cijeli dojam kvare samo dva mala problemčića.
Prvi - radi se o tome da ne mogu nikako natjerati tv kartu (Leadtek winfast expert) da mi radi uz video drajvere. Grafička mi je ATI 9550, preko konvenientSuSE sam instalirao drajver (fglrx) za nju i dobio 3D podršku. Nakon toga mi kdetv pada, mrzne, slike nema dok bez ATI drajvera sve radi kako treba. Probao sam čačkati i po settingsima kdetv-a ali se ništa ne mijenja.
Pitanje je “jednostavno” - kako da imam i 3D i tv (po mogućnosti uz sadašnji hardware, bez da moram mijenjati grafičku il tv kartu)
Drugo – bluetooth. Uglavnom ga koristim za vezu sa mobitelima. Problem je u tome što par mobitela koje povezujem sa kompom uvijek zahtijeva passkey. E sad, u kbluetooth namjestim postavke da traži passkey ali on to iz nekog razloga ne radi. Konačna situacija je da se oba uređaja međusobno prepoznaju ali se ne mogu povezati (mob traži passkey, kbluetooth ne, mob samo kaže da veza nije mogla bit uspostavljena).
Guglanje me nije nigdje dovelo (inače ne bi vas ovdje gnjavio), pomogao bi mi ili direktan savjet ili link sa rješenjem.
Hvala unaprijed
zbunjeni