Jok, ne blati niko Slackware (stavise hvalimo ga) nego se volimo malo posvadjat s vremena na vrijeme.
Tvrdnja da je gentoo “spreman” i “dobar” za produktivnu okolinu je slicna tezi pojave EMI na Fiber Optic Cable.
Mada ko zna sta neko smatra produktivnom okolinom!
Ja svaki put kad dolazim u Sa. nekog imam na piku. Treunutno ti si candidat no1
Ja pojedine ovdje nikako ne razumijem ali necu se ni truditi,zivot je kratak.Ja ne kazem da je ovaj ili onaj distro bolji iako naravno svako ce za onaj svoj reci da je najbolji.A volio bi da neko pobije tezu da “za jedan dan koristenja Gentoo-a ces da naucis vise nego s nekim drugim distrom za mjesece pa cak i godine” .Ja apsolutno ne vidim sta je lose u tome.A to da sam uskracen za ovo ili ono te da mi ne radi ovo ili ono apsolutno ne stoji
Za jedan dan druzenja sa LFSom naucis puuuuuuuno vise. Ta nije Gentoo vrhunac nekih teskoca pri stimanju distribucije. Koliko me ispizdjujete sa ovim tezama razmisljam da stavim stable Slackware sa X.orgom 6.9 i blackboxom!
Pored svih tih raznovrsnosti, izbora te uklapanja korisnika u jedne ili druge distribucije, mogu samo jedno reci: “Dobar je Linux !”
so true… so true…
Jednostavan odgovor: http://planet.gentoo.org/developers/nightmorph/2007/02/27/it_s_not_about_choice
[quote]That’s a common enough whine. But you’ve forgotten that the same flexibility is still there. Dig into our publically available CVS to find that XMMS ebuild you want. Drop it into your overlay, and two commands later and you now have your favorite old-school media player installed once again. Same thing for vanilla-sources – they’re still around. Stage 1/2? We still have installation instructions in our documents (something nearly every user forgets), and release engineering still provides tarballs; go browse one of the mirrors.
It’s all still there; it’s never really gone. To me, that’s pretty incredible. If some RPM-based distro like Fedora or Mandriva removes a package from their repositories, it’s pretty much gone. You’d have to scour the internet to find it again in some unofficial third-party repo.[/quote]
Ovo je totalni bullshit, prvo nikad nisam čuo da je neki distro pobrisao paket osim kada je totalno broken, unmaintained ili iz nekog razloga je opasno instalirati ga, drugo nijedan distro neće pobrisati paket iz stable release, može ga samo ukloniti iz budućih releasova, treće uvijek imaš src.rpm ili tgz iz kojeg možeš buildati paket (znatno jednostavnije nego da skidaš ebuild sa cvs servera).
gentooo bjazii, ma bjaziiii
Nego uzgred receno sretan praznik svima (cak i gentoo userima) , a za produzen vikend onima koji nisu (gentoouseri) super vremenska prilika za isprobati…
ima ova tema potencijala cak i za rekord na forumu :roll: :shock: :oops: :lol:
http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=93583
Ne vidim zašto bi nekome bilo teško uzeti .ebuild doslovno klikajući i onda ukucati dvije komande?
Da li je opravdano ukloniti paket? Nije, sa time se slažem.
SuSE 8.0 prema onome što imam priliku vidjeti nema više online updates, i to je problem
Suse i probao Gentoo ali puno vremena zahtjeva…
36
Da li tema može postati off-topic na off-topicu? Ovo je haman koka-jaje paradoks.
Trenutno Mandrivu, prije toga Ubuntu 8.04.
Imam nekih još 10ak distroa još ću koji da probam -nekad
I da samo kažem da sam iznenađen ozbiljnošću i znanjem pojedinih likova ovdje, sjebo se kad sam vidio koliko im je godina
Btw. 23god
22 (ostarilo se od vakta mandriva-e) totalni slacker… a cim nabavim masinu koja ce odraditi emerge -uavDN world dok odem na kaHVFu …
b.t.w. isprobao sabayon… ali sam se grdno zafrkao… kao… gentoo je dobar zbog upravljivosti svega… a onda naprave sabayon koji je 10x sporiji od bilo cega… i nemas pojma gde je sta i kako setovano…
p.s.
serveri :
centOS (ne, ne volim ga…)
debian (done in a jiffy)
freeBSD (you got 2 be in da wheel)
SuSE (radi, ne diraj… kad crkne stavi nesto normalno)
mandriva 2008 spring, 31 godina
sada instalirao opensuse 11, ali cu se vjerovatno vratiti na mandrivu
Debian, Mandriva 2008.1
23