Pa onda molim te nemoj više ništa diskutovati na ovu temu! Ne znam ni zašto dolaziš na ovaj forum i pomažeš ljudima “džaba”, idi brate trollaj negdje drugo.
Ima li neko da bi mogao ovu stranicu napraviti? Ja sam dizajnerski nesposoban :)[/quote]
uf što to da mi se brani da diskutujem, i što ne bi bila opcija plaćenog “volontiranja” moliću lijepo
ne trolam, samo kažem da bi jeftinije to odradio od M$-a
ejs tebe, haj onda ti fino ima tamo neko internet kafe u Bihaću pa mu ti džaba to sve o svom/našem trošku napravi i suportiraj ga troši svoj mobitel, vrijeme, još ga časti na kafu, idi mu džaba sve sredi, ja bi to uradio ljudima koji su ko i prije dolazili ovdje i postavljali pitanja, jer ih interesuje, a ne ovim “biznismenima” koji imaju para, još da ih krpim, ko kaže da uz open source ide i džabni rad da ne kažem na trošak tog autora ili korisnika tog koda…
… a kad im je došla voda do grla onda valja i linux, a do sad su nas pod.hebavali što smo mi izrod koji to koristimo
mislim da je jasno šta sam htio reći, i nemoj me ba ušutkivati :)[/quote]
Riječ volonter (franc.volontaire) označava osobu koja besplatno obavlja neku službu, dakle volontirati znači besplatno služiti. U svijetu su volonterstvo i volontiranje definirani na različite načine i imaju različite dimenzije, ali se može slobodno reći kako je u svojoj najširoj definiciji volonterski rad neplaćeno, nekarijerističko, neprofitno, slobodno izabrano djelovanje koje se javlja u različitim oblicima .
Takodje volonter nikada ne treba da bude u minus i da od svog troska obavlja volonterske radnje. To znaci ako ces ti nekome dzabe da odes u “Bihac” i instaliras linux i objasnis kako sve radi, on (osoba koja trazi takvu uslugu) treba barem da ti plati put, hranu, pice, smjestaj, samim time ti ne bi bio u minusu. U slucajevima da te neka organizacija salje da to isto uradis, ona snosi iste troskove uz mogucnost placanja i dnevnice volonteru kao male nagrade za ono sto radi…
Eto necu vise da govorim o tome, ovo sto Vedran govori naravno zahtjeva i neke finansije, eh sad, moj prijedlog je da napravimo sastanak na IRC-u pa da fino sve rastabirimo!