Zbog velike slicnosti izmedju ta dva OS-a (freebsd cak moze pokretati linux binarne fajlove) odgovor na pitanje “koji je bolji izbor” lezi u stvarima koje nisu striktno tehnicke prirode.
Dvije stvari koje treba najvise gledati prilikom izbora jednog od ova dva:
a) licenca pod kojom dolaze
b) ljudski resursi onoga ko zeli nesto da radi s njima (ako imas 5 freebsd administratora u firmi ne vidim zasto bi izabrao linux)
S tim da licenca pod kojom dolaze i ne igra ulogu ukoliko je u pitanju hosting …
Je li zna tko kakvu stranicu gdje bi mogao malo više saznati o svemu tome, jer moram provesti komparativnu analizu tih sistema po pitanju web hostinga !!
Definiraj web hosting prvo. Da li se radi o “posluzivanju” statickih podataka, nekoj mjesavini dinamickog i statickog sadrzaja itd… Onda se mozes baciti u dubinu i rastaviti sve vazne aspekte.
Je li zna tko kakvu stranicu gdje bi mogao malo više saznati o svemu tome, jer moram provesti komparativnu analizu tih sistema po pitanju web hostinga !![/quote]
Probaj instalirati Linux pa FreeBSD (ne bi trebalo trajati više od pola sata za svaki + pola sata da malo testiraš). Vrlo brzo će ti biti jasno
[quote=vedran][quote=Galliano]Hvala ti na informacijama.
Je li zna tko kakvu stranicu gdje bi mogao malo više saznati o svemu tome, jer moram provesti komparativnu analizu tih sistema po pitanju web hostinga !![/quote]
Probaj instalirati Linux pa FreeBSD (ne bi trebalo trajati više od pola sata za svaki + pola sata da malo testiraš). Vrlo brzo će ti biti jasno :)[/quote]
Hehe, brzo ?!
Kako brzo saznati je li hosting na Linuxu prava opcija ili na FreeBSD-u, gdje je bolja jedna varijanta, gdje druga. Zašto ? Dati neku usporedbu i potkrijepiti činjenicama . . .
Nije problem saznati kako rade ovi sustavi. Radio sam u njima i znam neke osnove !
Trebaju mi iskustva, članci, neki materijal koji bi mi mogao pomoći da napišem tu analizu . . . jer sam već napisao 6-7 stranica općenito o hostingu, zatim općenito o linuxu, FreeBSD-u . . .
ZnaÄŤi SAMO analiza web hostinga na sistemima: Linux i FreeBSD !
[quote=testni_hamo2]Zbog velike slicnosti izmedju ta dva OS-a (freebsd cak moze pokretati linux binarne fajlove) odgovor na pitanje “koji je bolji izbor” lezi u stvarima koje nisu striktno tehnicke prirode.
Dvije stvari koje treba najvise gledati prilikom izbora jednog od ova dva:
a) licenca pod kojom dolaze
b) ljudski resursi onoga ko zeli nesto da radi s njima (ako imas 5 freebsd administratora u firmi ne vidim zasto bi izabrao linux)
S tim da licenca pod kojom dolaze i ne igra ulogu ukoliko je u pitanju hosting …[/quote]
Hvala i tebi kolega - ovo je zaključak svega - to će biti šećer na kraju
Puno bi ti bolje bilo da sam instaliras i vidis - a ti kako hoces …
doci ce vrijeme da neces moci biti u informatickoj firmi samo zato sto imas diplomu - moraces nesto i znati uraditi …
Nema razloga za ljutnju, Amarov komentar je bio sasvim dobronamjeran. Trudimo se biti dobri domaćini posjetiocima/novim članovima foruma, zauzvrat očekujemo sličan tretman Ne sjećam se da smo ikada banovali nekoga* (spameri se ne računaju).