Haj evo da i ja nesto napisem, umjesto da samo citam.
Koristio sam Windows hajmo reci veci dio svog zivota (nekih 10ak godina), zadnje 3 godine sam koristio linux, prvih 6 mjeseci na dual boot, kasnije samo linux, i evo trenutno sam opet na Windows-u iz nekih nebitnih razloga, al planiram se vratit na linux za par dana!
Sto se tice drajvera oba sistema imaju svoje probleme, no na windowsu je cesto slucaj ako nemas drajvera, slobodno zaboravi na to dok ne nadjes drajvere, i prije svakog formata, prvo sto sam radio jeste skupi drajvere i provjeri da li rade, cisto sigurnosti radi, a isti su imali mana takodje, npr. Ati-jev Catalyst centar instaliram novi drajver koji kao ubrzava malo rad i sve to, i sta me doceka plavi ekran, al sa malo muke vratio sam na stari drajver.
Sto se tice linuxa, prva instalacija, prosla uspjesno, sve sto sam skopco u njega prepoznao je i radilo je sve super, jedini problem sa Sasmsungovim printerom, ali i to je se rijesilo, jedina stvar koja je problem kasnije bila jest neka detaljna podesavanja, kao TonerSave nije radio ili tako, ali opet radio je, dok na Windowsu bez drajvera ne bi radio nikako (cak ga je win prepoznao ali je trazio dodatne drajvere)! :S (napomena, radio je sa cistom instalacijom linuxa odma sa malo problema, rijeseni su ubrzo, dok na windowsu nije, trazio je drajvere)
A i da bi svatili to oko drajvera, nije linux kriv sto proizvodjaci ne pisu drajvere za linux kao sto rade za windows, ili sto ne objave specifikacije uredjaja kako bi neko drugi to uradio!
Takodje napomena da na windowsu nisu svi drajveri ok, primjer opet ATI, vecina je koristila Omega drajvere umjesto orginalnih ATI-jevih!