Ima li neko ??
Ili slucajno negdje na netu .iso ? :shock:
koju verziju ?
Ako trazis pantera, onda nemam…
Zar si nabavio Mac ?
Potrazi preko Limewire-a i zove se .dmg ili .toast (sto je jos bolje) ali oba moras da przis na Mac-u … tesko ces .iso naci…
//Nihad
A ganjam pantera, dobio sam pristup na jedan warez ftp, tu ima i panter (5 x CD-a). Problem je taj sto da bi skinuo tih 5 CD-a moram da uploadam 2 CD-a stvari koje oni nemaju (a to je nemoguce ljudi imaju SVE )
Htio sam da kupim iBook G3, ali trazi covjek puno love. Inace book je “maznut” i nema nista, ni adaptera, ni pratecu opremu, pa sam promijenio dio elektronike da bi stavili adapter od printera i to sljaka sve ok. Svidio mi se pravo za 7 dana testiranja i wireless sniffanja
Ako zbavim OS javim…
Zar treba bas 5 cd-a - do sada su bila samo 2.
[quote]
Htio sam da kupim iBook G3, ali trazi covjek puno love. Inace book je “maznut” i nema nista, ni adaptera, ni pratecu opremu, pa sam promijenio dio elektronike da bi stavili adapter od printera i to sljaka sve ok. [/quote]
Samo pazi jednu stvar (ako se odlucis da kupis mac) - sve sto ti crkne na njemu “moras” da narucis preko nekog njihovog servisnog centra a cjene znaju da budu pomasne… (obicni cd/dvd-rom moze u nekim slucajevima i da kosta preko 1000KM) I sve sto nije u originalnom stanju - nema garancije i onako za citav komp pa nakraju ostanes i bez kompa i para (ako je nesto vaznije crklo).
Ja sam nabavio zadnju “15” masinu pravljenu sa titanom pa znam koliko moze da kosta
[quote]
Svidio mi se pravo za 7 dana testiranja i wireless sniffanja [/quote]
Ma Mac OS X je bas kao sto i kazu BSD/UNIX ali sa kakvim interfejsom… a ni masinama nista ne fali - naprotiv (mada se ne slazem sa Aplleovom politikom i sl.)
[quote]
Ako zbavim OS javim…[/quote]
Ok, hvala…
A ako ne uspijes naci pantera mogu ti nabaviti jaguara (2 cd-a ver.10.2 + 1 cd sa updateom na 10.2.8 ) - mada cu najvjerovatnije i ja da ga nabavim uskoro…
Usput ako nabavis Mac masinu mogu ti poslati cd sa modificiranim stvarima tako da mozes da butas sa njega i vrsis pregled za vecinu hard/soft problema na masini…
//Nihad
Ja čekam da se G5 i odgovarajuća matična pojave po povoljnim cijenama u obližnjoj radnji, pa da upgradujem svoju sivu kantu OS naravno ne mijenjam
Ma svjestan sam rizika za dijelove…
Kako mozemo iskombinovati da Jaguar dodje u BiH ?
Mozes li staviti na kakav FTP ili da ti ja dam svoj pa da uploadas ?
Ako ovaj iBook ne kupim, onda valja postiti citavu godinu za PowerBook :shock:
Imam OpenBSD za Mac-a jos samo da skinem Slackintosh
Ovo mi je prvi put da se srecem sa mac-om, poceo sam da slinim po tastaturi
Moram priznati da sam zaintrigiran MAC-om …ali me njegova cijena
svaki put odvrati od kupovine. Mozda jednog dana…
Sto se tice CD mozes ih skinuti sa bittorent-om. Ima jedno
300 seeds …znaci skine se za ca 2 sata ( kod mene sa 1.2 Mbits )
Srecno skidanje…
dohako sam mu, bittorent-om,
evo fajlova pa ko hoce jos skidati bujrum.
ali prvo editujte code da ne bi bilo “srkanja” linka
Trip0d-u:
imas i Mandrake, Gentoo i sl. za mac takodje…
usput ovaj link pokazuje na male datoteke velicine izmedju 15K i 46K …
jesi li siguran da si postavio dobar link/datoteke…
kolega mi obecao snimiti kad on dobije svoje cd-e od svog kolege
(znas kako ono ide:, kolega mog kolege i njegov jaran i …bla bla…)
[sto se tice cd-ova za BiH samo mi nabaci adresu na mail pa kad imadnem vremena posaljem ti neke stvari - “My production” ]
Sahbaz-u:
Slazem se to u vezi cijena - i oni su ameri - a to ti govori sve…
Ako hocete nove stvari jefinije onda je to kad izbace neke nove modele onda oni sto su bili novi do tada budu veoma jeftini (pogledaj sada G4 racunare posto kostaju - a velike prodavaci koji imaju to na lageru ne znaju sta ce sa njima… )
Vedran-u:
Interesantno zvuci - moram da priznam… a za povolje cijene kao sto rekoh iznad…
znam za linux-e, mislio sam slackintosh (slackware za mac ), a sto se tice fajlova, to su Bittorent fajlovi treba ti bittorent http://bitconjurer.org/BitTorrent/download.html a u fajlovima je zapisano odakle skida. ja sam downloadao prvi CD, pa cu ga staviti na server, ako hoces vozi od mene ili cemo razmijeniti adrese.
Nihade poslao sam ti mail…
nije problem za to… mozes probati i NetBSD … mada postoji nesto i poput OpenDarwin i sl. ili kako se vec zovu (tj. isti kernel + GNU stvari).
izgleda da ce biti vakat da vec jednom napisem i tutore za Mac OS X - mislio sam samo da nema raje sto ga koristi + da nemam bas puno vremena na rasip…
Usput: popravka iBook-a (otvaranje i mjenjanje dijelova) je 16xgora nego za recimo PB …
Kupuj samo ako je stvarno povoljno inace ti ne bih bas preporucio da ga kupis - kontaj sam da li je to novca vrijedno za tu masinu za recimo godinu dana - jer ako ti sta crkne na suhom si … a za godinu dana se svasta moze desiti…
Poz,
//Nihad
http://www.limewire.com/english/content/downloadfree.shtml
http://www.limewire.org/project/www/download.html
p.s. stigo macak…
trip0d, kolko ti ono rece da je ta masinica ?
de nabroji sta sve ima u sebi i kupuj to za hardware se nebrini ima lemilica, a i bice zimski raspust
gajba piva + ti + ja = mac(x)
hajd vidimo se
maher_
de ti klipane uhvati se knjige, i zaboravi na piiiive ramazan je
Skupa kantica, ako naleti kakav PowerBook tam u toj dijaspori javi, nema toga “kod nas ovde u njemackoj”
ammman okay
ma dosta knjige 4 sata dnevno ba
no, kolko jeftino taj PowerBook mora biti ? i sta onsnovno treba imat.
eeeej imam ba licenced winxp za 5evura, hoces to da ti donesem? znas kako je mocan, samo je spor, kad otvaras sa njim iexplorer na 128MB ram-a i 800MHz masini uzima 100% procesor
nekad cak i kad otvaras stranicu uzme 100%, 50% hdd, pa ti malo masina zaledi, al nece da pokaze blue screen. (bug fixed)
haj vidjamo se akobogda ,
maher_
Kome treba u iso ne se javi…
Nihad wrote: pogledaj sada G4 racunare posto kostaju - a velike prodavaci koji imaju to na lageru ne znaju sta ce sa njima…
Apple PowerMac G4 Cube sa procesorom od 450 MHz, hard disk 20 GB i 64 MB rama košta nekih 800 USD. Međutim već davno su ga izbacili iz prodaje te se može samo na crno kupiti al i to teško.