Microsoft & Avaz

[quote]hm… bingo babysitter… ili samo jedno ironicno pitanje "gosp. premijeru… imate 150 racunara sa windowsima i 5 administratora… koliko vremena ce im biti potrebno da ih zakrpaju?
[/quote]

Eh … kad bi “gosp. premijer” znao sta je administrator ;))) (jel to onaj sto isprobava jelo i pice … a ne to je DEGUSTATOR :wink:

:wink: 8)

hahaha… legendarni ste… fakat… ali salu na stranu - ipak nisu ni nasi politicari od juce… tj. barem bi trebali baratati nekim pojmovima… ako ne skuze sta je “administrator”, ja cu prvi traziti smjenu vlade i svih onih dumbassa… :slight_smile:

Pozdrav

ICE

Hahah … ti ces traziti smjenu vlade ?? Eno mnogo poljoprivrednika se okupilo nedavno, doveli traktore i masine i protestirali trazeci smjenu nekih struktura pa opet nista :)) Ko da neko slusa narod. Jedno ako uspijes nagovoriti kralja Ashdowna da smijeni vladu mozda bude nesto od toga ;)))

ocigledno nisi shvatio salu… znam da sam nemocan :wink: i necu moliti nikoga, jer ce narod vec napraviti ustanak dok ja dodjem do Sarajeva…
a da se mi drzimo teme?.. ovo je opet nekako… ta trane…

Pozdrav

ICE

[quote]ocigledno nisi shvatio salu… znam da sam nemocan :wink: i necu moliti nikoga, jer ce narod vec napraviti ustanak dok ja dodjem do Sarajeva…
a da se mi drzimo teme?.. ovo je opet nekako… ta trane…

Pozdrav

ICE[/quote]

Ovdje moj prijatelju ni SAD ne mogu napraviti državni udar…

I još nešto - zaključavanje tema ne odobravam nikako. To je zaista loša praksa. Bez obzira da li se svi slažu ili ne - to je jedan vid cenzure.

hm… slazem se o zakljucavanju teme, ali samo djelomicno… jer recimo - moderator bi trebao izbaciti moja zadnja dva posta iz ove NITI ( threada ), jer su irelevantni za temu… sprdancija o vladi i udaru itd… zakljucavanje u ovom smislu bi onda samo bio nacin da se zavrsi diskusija na tu temu bez dodavanja nekih gluposti kako bi kasnije neko mogao procitati normalan thread…

na drugu stranu pak - cenzura radi razlicitih misljenja koja mogu dovesti do flameiranja itd…

Pozdrav

ICE

PS: ubrzo bih trebao saznati odgovorne za informatiku iz vlade bar jednog kantona, a mozda i na federalnom nivou…

dodatni porez (link je na engleskom)

[quote]Microsoft vrsi opasnu medijsku kampanju ovih dana, specificno uzimajuci TCO za kljucni argument:
http://www.microsoft.com/getthefacts

Eh postoji tu malo vise stvari sto se Bosne tice.

Kao prvo, generalno su uposlenici - posebno u drzavnoj sluzbi relativno komjuterski nepismeni. Treninzi za druge sisteme ne bi kostali nista vise od treninga za M$ proizvode, naprotiv. Pod TCOom se pretezno misli na trosak odrzavanja, ne operacije i obucavanja korisnika. Ali i tom slucaju, vise bi para islo u dzep domacih ljudi, umjesto da ide jedan dio u dzep Microsoftu a jedan domacim strucnjacima.[/quote]

Zamolio bih sve one koje još sve ovo interesuje da se priključe u pisanje navedenog pisma (naročito dijelova “Zašto Linux” i “Zašto ne Microsoft”). Bez obzira kada će se pismo slati lijepa je činjenica da je napisano te da smo nešto pokušali.

jel se može gdje čitati ovo pismo?

i da li iko zna kolika je cijena windowsa i ms office?
pokušavam nešto napisat (trebali bi mi i idjelovi ovog pisma :slight_smile: ) za posao, al nigdje ne mogu da nađem cijenu MS proizvoda.

našao sam pismo…

Hm a da pitaš u radnji :wink: mislim da je cijena Windowsa oko $100 a Office-a oko $400. Tržišna.

ma vrtio sam po netu. Nemaji ovi domaći cijena, čak ni microsoft/croatia nish

Znam da ne treba reklamirati M$ :wink: ali pošto je u pitanju istraživanje čiji je cilj procjena pogodnosti Linuxa… evo linka:
http://www.sys.ba/microsoft/MS_cjenovnik.zip
Najjeftiniji Office je 433 $, a najjeftiniji Windows je 138 $ - što ne znači da vama baš odgovara najjeftinije.

Nije nama :slight_smile:

Mi trpamo drugima.
Inače situacija je idealna, ljudi su totalno bez informaticionoh sistema opreme ( i predpostavljam i znanja).
Moj zadatak je da im predstavim (nepristrasno) šta im se sve može ponuditi.
:slight_smile:

da da… tesko je biti objektivan kad u jednom stupcu moras staviti cijenu od 438 $, onda u stupcu do njega neku cijenu od hm… 30$… iduci red bi onda broj licenci puta cijena… znaci 8000$ i slijedeci stupac opet 30$… hm… ljudi ce te pitati da li si napravio gresku pri kucanju, racunanju, ili je bilo veoma kasno kad si radio na dokumentu…

:wink:

Pozdrav

ICE