[quote=Amar][quote=nidla][quote=Amar]
Il ne kontas ili neces da kontas. Vjerovatno je ovo drugo.
Edituj /etc/resolv.conf na Debianu rucno i resetuj racunar. Tvoje rucne postavke ce ostati, network manager ih nece pobrisati.
Probaj to uraditi na Mintu (ako uopste nadjes /etc/resolv.conf).[/quote]
evo maksuz upravo editovao (na debianu), rebootao, nm se automatski nakačio na wireless (DHCP) i pregazio resolv.conf.
…ili nisi dobro pročitao [Rješenje] ili nećeš da čitaš, biće da je ovo drugo 
p.s.
za bonus možda snimim video i postavim na youtube
;)[/quote]
Jarane, mislio sam da neces da kontas, ali sam upravo shvatio da ne mozes da skontas. Jbg, nije ni kontanje za svakoga.
FYI, ako u Mintu MATE napravis manualni konfig IP adresa i nakon toga editujes resolv.conf, prilikom reseta ce isti biti pobrisan.
Sto se ne desava na Debianu ili na Mintu Cinnamonu. Imam u firmi i Debian i Cinnamon, resolv.conf je rucno editovan i NM ga ne prepisuje.
Isti je slucaj i sa Fedorom, Ubuntuom i openSuseom. Sve ove distribucije smo koristili u firmi, a zbog specificnosti konfiguracije domain, search i nameservere trebam unositi rucno i do sada nisam imao problem.
Po prvi put mi se ovo desilo sa Mintom Mate edicije. O cemu je i ovaj post.
Niko nije spomenuo DHCP.[/quote]
e moj paša, ti opet ne čitaš, a evo i ne kontaš šta sam ti nacrtao…
evo maloprije je reš pečen video za tebe, http://youtu.be/MnzjwO7QQWI ali pitanje je hoćeš li moći skontati pošto ne čitaš, a ako ne čitaš neš ni skontat da ovo dvoje ne mixaš, valjda ćeš do zore skontat.
znači distro je debian i nm gazi resolv.conf bilo da je static ili dynamic IP
ako do zore ne budeš svario snimim još jedan video