Izvinjavam se zbog off topica, ali počinju me nervirati negativni komentari na svaki mogući oglas za posao. I to komentarišu ljudi koji nemaju ni želje ni znanja ili već imaju full-time posao. Mislim da se sve to treba brisati. Da je oglašavač htio staviti cijenu i druge detalje pa valjda bi ih stavio, imate mail pa pitajte ako vas interesuje! (@amar-ze eto ti kontakt podatka lijevo ispod nicka, piše Email)
Mislim da su pitanja bila na mjestu. Prvo sto sam uocio od oglasavaca to je broj postova. Pitanja su bila sa ciljem da se vidi koliko je oglasavac ozbiljan. respect vedrane ali nisi u pravu.
Pitanja NISU bila na mjestu. Cifra nije pokazatelj ozbiljnosti a ni broj postova. Kao što rekoh, niko nije naivan pa da “slučajno” zaboravi navesti cifru. Tvrdoglavo insistiranje na cifri je nekakva metoda pritiska, mislim da ljudi koji ovdje ostave oglas za posao ne trebaju tome biti izloženi. Kome se trola neka ide na pik.ba, čak ni posao.ba ne dozvoljava komentare na oglase.
Najtuznije je sto se jako malo forumasa javilo sa recenicom: “Ja sam zainteresovan, znam to raditi, kako vas mogu kontaktirati za detalje?”…
Mislim, covjek dodje, postavi sasvim normalan oglas i komentarisu uglavnom oni koji inace ne bi preuzeli posao na sebe. Osim ako se ne placa vanserijski, otuda i insistiranje na cifri.
Budući da smo u zadnje vrijeme imali dosta duge i bespotrebne diskusije na oglase za posao, možda i nije loša ideja zabraniti/strožije moderirati odgovore na ovoj temi.
Kakva cifra? Sta ste navalili? Da niste obrisali post vidjeli bi sta sam sve pitao. Cifra je bila JEDNO od pitanja. Ko sad trola? Ko cenzurise vase postove?
[quote=nidla]btw meni je jaran ovo preuzeo, dogovorio je s čovjeko, čisto da vam skratim muke oko natezanja
jer je i meni dodijalo gledati :)[/quote]
Fakat. Moderator nek’ pobriše sve post-ove osim prvog i nek’ zaključa temu. Nemojte sad k’o kad se kone sastanu pa razvezu bez veze i konca, unedogled (a krenuli ste fino).