Monitor

[quote]Pakovanje u kutiju nema nikakve veze.

1. Eksterni modemi mogu biti i hardverski i softverski.

2. Eksterni koji se konektuju preko serijskog porta (RS-232) su svi hardverski zato sto je RS-232 prespor za softverski modem.

[/quote]

ovo je ono sto sam ja zapravo prije htio da kazem… vedrane ova tvoja izjava je “malo” kontradiktorna ( mogu biti - ali ipak su svi hardwareski ) :wink: , ali nema veze… ja mislim da je ostatak raje shvatio o cemu se radi…

sto se tice prodavaca - rijetki uopste znaju razliku ili uopste znaju “kakav je to modem”… na ovo pitanje cete najcesce dobiti teoretsku brzinu modema ( koja pravoj brzini cesto nije ni blizu )… bez uvrede prodavacima, ali ako mislite prodavati robu, onda naucite visoke, plave, zaobljene djevojke barem nekim karakteristikama vase robe…

Pozdrav

ICE

OK.Jedno pitnje nevezano sa modemom.Kad se trebam logovati kao root a kad sa korisnickim accountom?Npr. kad pisem shell skripte ili programiram da li da se logujem kao root?

ovo je ono sto sam ja zapravo prije htio da kazem… vedrane ova tvoja izjava je “malo” kontradiktorna ( mogu biti - ali ipak su svi hardwareski ) :wink: , ali nema veze… ja mislim da je ostatak raje shvatio o cemu se radi…
[/quote]

Svi eksterni na serijskom portu su hardverski!
A eksterni mogu biti i na USB portu i tada mogu biti softverski.

Dakle ja ne vidjeh nigdje kontradikciju :slight_smile:

damn… ovo je bila dobra cupancija… UZP softwareski modem ;)… damn… a da odma kupis windows 95? :slight_smile:

sto se tice programiranja… programiraj kao normalni korisnik… sumnjam da ces kod pravljenja ikakvih skripti morati raditi sa sistemskim fajlovima, osim jedino ako pises skripte za administratorske poslove, onda ti nepreostaje nista drugo…

Pozdrav

ICE