Dio za poruke sa drugih tema koje imaju (svjesnu ili nesvjesnu :mrgreen:) namjeru da skenu temu na Offtopic.
pih… bono… svaka ti cast… nasla si temu sa koje ne mozemo otici na OFFTOPIC… are we there yet
Pozdrav
Ice
Treba biti BONO da bi sjetio ovakve teme
(Nisam mislio uvrijediti ni na kakav nacin)
Puno pozdrava
[quote]Apple je gori od Microsofta - M$ barem ne prodaje kompjutere.
:D[/quote]
Apple i zivi uglavnom od hardvera, (ako sta prodaju od softvera - dobro doslo) tako da ne kontam sto je gori?
Kako meni izgleda u vasim (vasim = tvojim i ostalih koji su se okomili na apple/mac) sudjenjima stoji nesto drugo iza, ne kontam sta li nije ni bitno…
kako jedan kolega rece - reci da su oni u pravu, a ti ces biti u miru…
[quote]
No frke. Kod mene super radi MacOSX x86 Tiger. Ko lud. Prepoznata graficka, zvucna, baterija, i uz to radi veoma brzoooo …
:-D[/quote]
Aferim
U pravu si, nema. Mac OS X izgleda mnogo ljepse ;)[/quote]
Aferim
Aferim
[quote][quote]Apple je gori od Microsofta - M$ barem ne prodaje kompjutere.
:D[/quote]
A M$ kopira Apple…[/quote]
Aferim
[quote]
Hm, s druge strane, Linux na Macu radi k’o sat. ![/quote]
Aferim
Ko bi koristio Mac nakon ovoga, ovoga i ovoga. :mrgreen: Ovo je čisto da pokažem svoj novi desktop. :mrgreen: Ili da ipak šaljem crnu konzolu?[/quote]
pa zar je poenta samo u ljepoti/izgledu dekstopa??
Nego, što se tiče navika, ja mijenjam distribuciju barem svaka 3 mjeseca, kao i WM/DE. Poenta: navike su bezveze (vidi se iz screensa). Ako nema problema kod instaliranja, podešavanja i korištenja, to uopće i ne koristim. :mrgreen:[/quote]
mozda si i u pravu, ali ja radije volim da uradim ono sto sam naumio na kompu ne gubeci vrijeme da prvo nastimam ovo ili ono
a da preimenujes topic u " THE POWER OF THE MODERATOR "
jel lakse obrisati ili pomjeriti neki post
Pozdrav
Ice
heh…nebi da kritikujem …al @Nihad-e …mozes npr. to sve sto quote radis i u jednom postu napisat… mislim lakse je i za procitat i sve …
rip
eh da u pravu si (mada necu 2 sata provest editujuci… )
al posto sam evo prolupo na forumu uzet cu jednu duzu pauzu…
Khm, +scratch+!
Ovo je, zapravo +scratch+, trebao biti dio gdje cu ja premjestiti poruke sa drugih tema koje nemaju vezu sa prvobitnom temom. :-k :mrgreen: Poput ovog.
Ma, to nije interesantno, to se podrazumjeva! :mrgreen:
Tehnički, lakše je obrisati. Sociološki, lakše je premjestiti, jer će više ljudi negodovati ako obrišeš post nego kada ga premjestiš (možeš ga vratiti). Mogu još pisati o ovome koliko želiš, ali mislim da neće imati nekog uticaja.
Ne, naravno da nije. Imam dovoljnu upotrebljivost desktopa, pored toga što “lijepo” izgleda. Nisam znala da jedno drugo isključuje? Je l’ tako na Macu? :mrgreen:
Naravno, ishod navedene jednačine zavisi od parametara! Npr: ako nemam dovoljno vremena da podesim _____ tako da sve radi, koristiću ______, ali ako imam 2 sata viška i želim podesiti _____ da radi onako kako želim, onda ću provesti 2 sata podešavajući.
Btw, moja poruka je trebala biti ironična. Izgleda da ću to morati naglašavati.
+mahanje2+
bono = filozof
Neki od nas koriste Linux (između ostalog i) radi filozofije slobode a ne samo radi toga kako izgleda. Apple ne samo da je closed source software (osim par manje značajnih komponenti - ko to još koristi Darvin zasebno? znate svi za gaf sa kodom Safarija/KHTML itd. itd.) nego i closed source hardware. Kod Microsofta barem imaš slobodu izbora hardvera i relativno otvorenu specifikaciju. To se uostalom najbolje vidi na cijeni spomenutog hardvera
Šta je onda svrha foruma? :lol:
vedran = filozof
btw, ko je instalirao DAJ Glass temu na forum? odlicno izgleda
[quote]vedran = filozof
btw, ko je instalirao DAJ Glass temu na forum? odlicno izgleda :)[/quote]
aha i ja ga vec duze vrijeme koristim. trebo bi fakat i defaultni da bude samo promjenit ovo DAJ Glass u ulk il sta vec.
U pravu si, nema. Mac OS X izgleda mnogo ljepse ;)[/quote]
Aferim :)[/quote]
Kada Mac OS pokreneš na 350 Mhz i budeš imao sve efekte kao što imaš sa ovim E17 (koji je predivan) onda se javite…
Iskreno kod Apple-a mi se sviđa samo hardver i nedavno sam se bio gotovo 100% odlučio za kupovinu iBooka ili PowerBook-a ali jedini i pravi problem Apple-a u BiH je… cijena.
iBook
iBook 12" 1.33 GHz, 512 MB/40 GB/combo/AirPort Extreme/BlueTooth VPC: 1960 MPC: 2156
iBook 14" 1.42 GHz/ 512 MB/60 GB/SuperDrive/AirPort E/BT VPC: 2560 MPC: 2816
PowerBook
PowerBook G4 12"/1,5 GHz /512/60GB/Combo/AirPort/BT VPC: 2810 MPC: 3091
PowerBook G4 12"/1,5 GHz /512/80GB/SuperDrive/AirPort/BT VPC: 3170 MPC: 3485
PowerBook G4 15"/1,5 GHz /512/60GB/SuperDrive/AirPort/BT VPC: 3750 MPC: 4125
PowerBook G4 15"/1,67 GHz /512/80GB/SuperDrive/AirPort/BT VPC: 4230 MPC: 4653
PowerBook G4 17"/1,67 GHz /512/100GB/SuperDrive/AirPort/BT VPC: 4965 MPC: 5460
Za najjeftini model IBook-a ili PowerBook-a možeš ovdje kupiti laptop da još malo pa popriča sa tobom.
I da Elive mi se vrti na računaru dva dana, i prezadovoljan sam. Ako kome treba neka se javi.
HELL YEAH znaci the power of administrator…
nego bono sta ti studiras? ili si studirala? fakat filozofiju haha… iako se slazem da je bolje premjestiti neki post, smatram da nema bas neke koristi od toga jer bilo kako bilo - niko se ne zali… svi znaju da nekad malo fulaju temu, ali takvi su ljudi po prirodi
Pozdrav
Ice