Ovo je prica o bosanskom jeziku i ovo je Udruženje Linux Korisnika Bosne i Hercegovine. Isto važi i za novopridošlog člana “stone”-a. Četnici, Ustaše, Mudžahedini - tim terminima nije mjesto na ovom forumu.
Ovo je prica o bosanskom jeziku i ovo je Udruženje Linux Korisnika Bosne i Hercegovine. Isto važi i za novopridošlog člana “stone”-a. Četnici, Ustaše, Mudžahedini - tim terminima nije mjesto na ovom forumu.[/quote]
Slazem se sa tobom totalno nema dalje sto bi se reklo al stvarno niko od navedenih mi nije nista ni dao ni pozajmio tako da me prosto " zaboli za njima " svi kradu, svi otimaju niko ne cijeni ono sto ima. Svima je bitna jedna stvar " DAJ NAM STO VISE " ovaj forum svatam kao mijesto gdje se moze nesto nauciti i edukovati bez obzira na ime, prezime ili naciju procitati nesto korisno, nesto sto ima smisla.
Zahvaljuci ovome forumu i ovome udrzenju sam mnogo naucio ! !
ova se tema bezveze razvila (zali bite potrosene na ovakvu raspravu) !
bosanski jezik je postojao kao i srpski i hrvatski !! (ovo se svodi na : sta je prvo nastalo kokos ili jaje )
Ako su vezani za temu o kojoj se diskutuje - ne vidim zasto nije mjesto. “Cetnici” su clanovi cetnickog pokreta - on postoji i sad, a postojao je i u periodu o kojem sam ja pricao. Ono sto sam rekao (da su cetnici prelazili u partizane) takodje se desilo, a postoje i cinjenice koje me navode na zakljucak da su cetnici vrsili uticaj na pamcenje historije bosanskog jezika (dakle i onaj drugi dio moje izjave). Ja stvarno ne vidim u cemu je problem, niti vidim zasto bi na podforumu “OFF: Opsta diskusija”, tema “offtopic poruke” izrazi koje koristim ili kontekst u kojem ih koristim bili “offtopic”. Izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio izrazom “cetnik” - ali sta cu ja kad se tako pokret zove.
Bas kao sto tebi Safire zasmetalo “bosnjacki jezik” u GNUZilli - tako meni sad smeta sto neko siri velikosrpsku ili velikohrvatsku propagandu, pa makar on imao bosnjacko ime i radio to u neznanju. Takodje ne namjeravam biti politicki korektan - jer je to laganje da se neko ne uvrijedi. Posto nema pravilnika foruma, ne znamo da li je ovo offtopic ili nije, a i da ima ne bi bilo fer napraviti pravilo koje ce Amarovu izjavu dozvoliti, a moju zabraniti … zato ziv bio … uzivaj
Tema bila zaključana pa na moju intervenciju ponovo otključana.
Dakle, kao što sam rekao u prethodnom postu, neću se vraćati na ovu gore diskusiju, želim samo reći da off topic znači nešto što nije vezano za genralnu temu razgovora, u ovom slučaju foruma. Znači bilo kakva diskusija na ovoj sekciji je ok i treba biti ovdje. Dok god nema vrijeđanja i nekulturnog ponašanja (čega nije bilo u ovoj gore diskusiji), ljudi mogu razmjenjivati mišljenja koja se, prirodno, razlikuju.
Ako nekoga ne zanima ono što se dešava na ovoj sekciji, ne mora je čitati. Ako neko ne želi da se ovdje raspravlja o svemu i svačemu, neka se obrati administratorima da ukinu off topic sekciju.
Ne bih rekao da ne postoje pravila. Ova verzija je trenutno važeća: http://start.linux.org.ba/Pravilnik_ULK_Foruma
Tačka 1. kaže “Primarna svrha postojanja ULK foruma je diskusija o idejama i softveru koje ULK promoviše.”, to bi trebalo imati na umu kod ovakvih beskonačnih, bespotrebnih off-topic flejmova, tako da mislim da je ova tema trebala ostati zatvorena.
[quote=vedran]Ne bih rekao da ne postoje pravila. Ova verzija je trenutno važeća: http://start.linux.org.ba/Pravilnik_ULK_Foruma
Tačka 1. kaže “Primarna svrha postojanja ULK foruma je diskusija o idejama i softveru koje ULK promoviše.”, to bi trebalo imati na umu kod ovakvih beskonačnih, bespotrebnih off-topic flejmova, tako da mislim da je ova tema trebala ostati zatvorena.[/quote]
Pa vidis, jasno stoji “primarna tema”, ne “jedina tema”.
JA (bvahahahaha) sam bio taj koji je zakljucao temu jer se slazem sa vedranom, ovo je IT forum i licno mislim da ovakve diskusije imaju mjesto, NO TO NIJE IT FORUM! Tako da, ako zelite svoja misljenja razmjenjivati, otkrijte neki forum poput http://www.wtf.com, ili nastavite ovdje i budite ofirni, I’m outta here.
Onda neka se zove IT OFF TOPIC