Openbsd 5.0 usb instalacija

Pokusavao sam s unetbootin i lili usb creator, ali bezuspjesno da bootam install50.iso image. Unetbootin kaze invalid kernel, i ponudi mi da kucam u boot: path do kernela, s lilijem me baci u grub>
Cilj je networkless instalacija openbsd-a, paket po paket na laptopu bez konekcije.

OpenBSD nema official USB boot support. Ja bih probao kopirat .iso na stik pa onda ga botat sa GRUB2.
Opet ne znam sta fali da sprzis cd.

PS:
Ima i ovo:

[quote=Asm1r]OpenBSD nema official USB boot support. Ja bih probao kopirat .iso na stik pa onda ga botat sa GRUB2.
Opet ne znam sta fali da sprzis cd.[/quote]
mozda nema CD/DVD citac tj. ili je pokvaren ili jednostavno nema! :slight_smile:

ma CD ROM cita jedva 5% bilo kog cd-a, pa stavim plop cd i bootam s usb-a. Tako sam dosad radio install na oba svoja laptopa.
Asmire, s lili kad ekstraktujem iso me i baci u grub shell, znaci tako bi moglo.

Nemas nista sa lili koji koristi GRUB/Lilo da bota dati kernel i initramfs, niti GRUB niti Lilo ne mogu botat *BSD, samo mogu “pozvat” drugi bootloader chainloading (mislim da GRUB2 moze vise, nisam sig), isto za Windows. Najjednostavnije izgleda ovo sa OpenBSD RAM diskom (link gore).
Mislim da OpenBSD takoder ima miniroot image, to je gotov image samo koprias na particiju sa dd i chainlodas u njeg.
Isto mozes probat sa bootanjem .iso imagea, moras detaljno procitat GRUB2 man za setup, nisam nikada probao ni sa jednom BSD distribucijon da bootam .iso ali nebi trebalo bito komplikovano ako uopste moze. Tu grub mounta image kao loop i onda definise loop kao normalnu particiju odakle boota.
Moras “petljat”, nema druge. :slight_smile:

P,

http://www.undeadly.org/cgi?action=article&sid=20100404103735

hvala vam, probacu nesto iskompenzirati.

Ja sam na vrlo slabo (racunalo (bez cd-a, bez floppy-ja…)) instalirao ovako:

-minimal install (floppy ili cd) boota na drugome racunalu a hd na koji instaliras je na usb
portu preko adapter-a.

kad zavrsis minimal install, ugradi tvoj hd ponovo u notebook i bootaj cli.

onda poskidaj potrebne pakete iz mreze i sa pkgadd instaliraj na taj notebok.

Ja sam skidao foldere sa ftp servera na usb stik (bilo koji racunar u mrezi)
ovaj usb stik na notebook i preko cli instalirao sta mi treba.

Ako volis gui pogledaj pc-BSD.

:slight_smile:

situacija je vrlo slozena. Laptop nema mreznu karticu, samo staru cardbus wireless karticu koja radi pod windowsima jedino. Vadio sam jednom disk da uradim netinstall na drugom laptopu i patnja ziva je vratiti ga nazad, jer nije dosao hdd pull. Znaci, debian uzme 1 GB za lxde instalaciju, a ovo cudo ima 64 MB RAM i 2 GB hdd. Slitaz sam imao, to je patnja ziva, onda isto tako Slackware 11, ali debian je s lxde ispunio ocekivanja sto se tice jednostavnosti rada i instalacije, samo sto zauzme sav prostor na disku. Openbsd mi se svidio kad sam vidio da se moze instalirati sve sto treba s pkg_add. Samo skinem s mirrora na usb, a opet sve je u jednom folderu u mirroru a ne razbacano u n foldera kao u debian poolu.
Nadam se da pc bsd ima text installer, jer za graficki nemam dovoljno resursa. Inace ja radim instalaciju preko plop cd + usb, ali jako sporo ide.
Hvala na dobrim idejama i savjetima.

Instaliraš Linux na takvu mašinu a Slackware ti kompliciran? ccc :slight_smile:

Edit: ma ne Linux nego openbsd :slight_smile:

Ma ne nego nema na 11ci automount, tj nema hal, pa moram svaki put rucno mountovati. Inace sam OS leti, cak ostane mjesta na disku dosta, dok 12.2 potrosi na A+AP samo 50% prostora.

Just wondering… koji ce ti djavo PC sa *nix kojem jedina konekcija na internet radi samo na Windows-u? + 64M RAM-a i 2GB diska je malo previse mazohizma IMO… Nadji najblizi muzej i rijesi se toga…

It’s for fun, kada nadem vremena i jos par dijelova probati cu nabacit Debian na Nintendo Game Cube. Isto for fun. :smiley:

upravo. Uzeo sam citav laptop za 25 KM. Ima potencijala, baterija drzi 2.5 h :smiley:
Asmire imam i ja GameCube, skuplja mi prasinu jer nemam igara, a dobio sam ga na poklon. Imam mini dvdova praznih za njega citav paket :smiley:
kontao sam uzet onaj sd launcher za 20 usd.

Because we can!
Ili barem pokusavamo.

No you can’t. Jedan od svijetlih primjera da su ljudi nastavili sa zivotom :smiley: http://lwn.net/Articles/491245/

Mislim razumijem ja ako neko ima 23h dnevno slobodnog vremena… ljudi su i na toster instalirali OpenBSD, so go on… ves masina, frizider, akvarijum… go nuts :smiley:

http://www.google.ba/search?client=opera&rls=en&q=slackware+automount&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest ?

[quote=Reznor]
Asmire imam i ja GameCube, skuplja mi prasinu jer nemam igara, a dobio sam ga na poklon. Imam mini dvdova praznih za njega citav paket :smiley:
kontao sam uzet onaj sd launcher za 20 usd.[/quote]

Gledao sam na netu da mozemo napravit sd launcher sami, nema nikakve elektronike samo prosto povezemo sd karticu sa memory slotom konzole.

Za automount
Nisam nikad to pokusao napravit niti imam HAL ali moze automount i bez HAL-a sa UDisks ili tako nesto. Mada jedna komanda, to nije nista, i jos znam gdje sam sta mountano a ne /media/akjg-dfa-sdk-asdf… :slight_smile: