Potrebna pomoc! kafe automat u c++

pozdrav,

posto vecina vas ide ili na fukultet, ili se sigurno vec susrela sa ovim
volio bih da mi pomognete.

rijec je o programu koji radi kao kafe automat kojemu mozete ubacivati “novcice” a da on vama vrati kusur i da vam sto ste trazili,

http://omegazone.0catch.com/kaffeautomat.doc
ovo je na svedskom, poslije cu da napravim i bosansku verziju

pretpostavljam da se neko vec susreo sa slicnim problemom

ako imate vec uradjeno, da mi posaljete,
ili da mi date koliku-toliku pomoc oko rjesavanja ovog problema,

unaprijed hvala

charmender

Ne mogu da otvorim taj format, možeš li objaviti kod u nečemu što ne traži da platim 400 eura?

openoffice.org besplatan zadnjih dana :slight_smile:

M.

čak i Knoppix-BS Enterprise Edition, moš misliti, može ovo otvoriti

Mozda bi bilo bolje da kazemo momku da bojkotujemo DOC format. Znaci ako moze da ga pretvori u pdf ili txt, a najbolje u neki OO format.

Bitan je princip. Dok god je DOC nekakav standard za razmjenu tekstova, to znači da svaki deseti e-mail ja ne mogu otvoriti čak ni OpenOfficom, dakle radi tog desetog maila moram držati dual boot sa Windowsom i MS Officeom. Zar je toliko teško napraviti Save as HTML u tvom predivnom, prekrasnom fucking Wordu prije nego što pošalješ fucking molbu za pomoć na fucking Linux forum!??!?

Nos’ te đavo! Idi na info.ba i tamo traži pomoć! :evil:

[quote]Bitan je princip. Dok god je DOC nekakav standard za razmjenu tekstova, to znači da svaki deseti e-mail ja ne mogu otvoriti čak ni OpenOfficom, dakle radi tog desetog maila moram držati dual boot sa Windowsom i MS Officeom. Zar je toliko teško napraviti Save as HTML u tvom predivnom, prekrasnom fucking Wordu prije nego što pošalješ fucking molbu za pomoć na fucking Linux forum!??!?

Nos’ te đavo! Idi na info.ba i tamo traži pomoć! :evil:[/quote]

Svaka čast Vedrane samo istraj u borbi protiv onih koji ne vjeruju! Podržavam 100%

ne zovu vas djaba udruzenje propalih ideala
linux je ideal slobode i otvorenosti

poslao sam doc jer sam probao na najstarijoj varianti OpenOffice-a da se moze otvoriti, a i KWord ga sa zadovoljstvom otvara

tebi papak jedan ni da posaljem dokument u troffu (što sam u jednom momentu htio uraditi) nebi bilo zadovoljan

Udruzenje, samo tako nastavite prevodite, svaka cast hajd jos malo prevodite… i vjerujte u ideale

Pa ti onda razguli odavde.

Mi ovdje smo možda papci, ali ti si očigledno GLUP.
Kupi malo mozga da ti isprogramira tvoj smiješni projektić.
Karakter nikada nećeš kupiti.

[quote]ne zovu vas djaba udruzenje propalih ideala
linux je ideal slobode i otvorenosti

poslao sam doc jer sam probao na najstarijoj varianti OpenOffice-a da se moze otvoriti, a i KWord ga sa zadovoljstvom otvara

tebi papak jedan ni da posaljem dokument u troffu (što sam u jednom momentu htio uraditi) nebi bilo zadovoljan

Udruzenje, samo tako nastavite prevodite, svaka cast hajd jos malo prevodite… i vjerujte u ideale[/quote]

propali ideal?
Evo upravo zbog ovakvih ova država propada…
Ti si se obratio za pomoć… možemo mi i bez takvih…

'ma treba pomoc covjeku:

if ((krona/2) && tryckpåknappen)
print "evo jedna kafa"
else
print "e jesu ovi studenti, ma nema ni kafa dzaba"
goto zanat # the latest in extreme OOPS programing

zanat
print “nije fax za svakoga”

Linux nije religija. Sta se ima “boriti protiv onih koji ne vjeruju” u linux ? :slight_smile:

http://www.fsf.org/philosophy/no-word-attachments.html

Neki vjeruju u to svim srcem i dušom, a za neke je RMS ili Linus apsolut… :wink: 8) Zato nikad ne budi siguran…

phathethic

Gledaj svoja posla… aparat za kafu ne trpi čekanje…

[quote]Zar je toliko teško napraviti Save as HTML u tvom predivnom, prekrasnom fucking Wordu prije nego što pošalješ fucking molbu za pomoć na fucking Linux forum!??!?

Nos’ te đavo! Idi na info.ba i tamo traži pomoć! :evil:[/quote]

Dok je ideal uredu, nacin izrazavanja definitivno nije. Kao neko ko vrsi neku funkciju naseg ULK-a ja mislim da se ne bi smio ovako obracati absolutno nikome, a pogotovu ne nekome ko je zatrazio pomoc.

Tekst koji spominjes kaze:

Nigdje ne pise:

Ja mislim da bi se trebao izvinuti, kako momku, tako i nama koje ti ko-fol reprezentujes.

Gledaj svoja posla… aparat za kafu ne trpi čekanje…[/quote]
aparat je bio gotov istog dana

Reko, da se ja nadovezem na T.R.X koji mudro zbori

1. da je prvi post izledao ovako “molim te da nam taj dokument posaljes u {pdf|txt|html} formatu”,
    a razlog si mogao izmisliti da izgleda ovako “posto sam 31337 linuxash, nemam X-a instaliranog na racunaru i imam samo konzolu :p”

ja bih poslao

1. zasto nisi psovao mater open officu ili KWordu jer gube vrijeme na glupe stvari , jer doc nikome ne treba

2. zasto ste se mucili da prevodite aplikaciju tih istih glupana

3. ovaj forum nikada nije imao ozbiljnu notu (osim pojedinaca, kojima odajem pocast) vec je bio u svrhu
    “danas sam imao los dan, odoh se iskaliti na nekome”

4. i ja spadam u ovo broj 4.

5. dosta

Šta to fali mom načinu izražavanja? Ne osjećam potrebu da se izvinjavam, s druge strane charmander jeste uvrijedio mene i on treba meni da se izvine. Helem, sjednica Udruženja je u četvrtak, ako većina tamo prisutnih članova bude smatrala da treba da se izvinim u ime Udruženja ja ću se izviniti.

Vidiš problem je u načinu postavljanja pitanja… Da je čovjek postavio navedeni tekst u pdf-u htmlu ili nečemu sličnome do ovoga nebi ni došlo. Pa zar se apsolutno svima (pa nažalost i samim Linux korisnicima) mora reći da ovakve stvari nerviraju onoga kome je istinski stalo do ideala o kojima i sam govoriš. Možda Vedran jest pretjerao - ali je to opravdano iz razloga koji sam gore naveo. Zar čovjeka ne grize savjest kad radi takve stvari?

[quote]
Ja mislim da bi se trebao izvinuti, kako momku, tako i nama koje ti ko-fol reprezentujes.[/quote]

Ja mislim da bi se momak trebao izviniti onima od kojih je tražio pomoć zbog greške koju je napravio…