Na Suse 10.0 mogao sam preko Yast-a jedan instalacijsli izvor iz mog dosje-a dodati.
Jednostavno izaberem directory i to je to.
Trenutno na ovoj novoj verziji to nije moguce neznam zasto. Uvijek kada izaberem Directory tj. izvor sa svog komp. javlja da nije moguce instalirati iz tog dosje-a. dali mozda treba nekakav specifican dosje napraviti ili jednostavno nesto nije uredu sa ovom verzijom Suse?
da ga, slučajno, nisi downloadirao sa ftp-a bihnetovg servera Free Zone?
Nisam, direkt preko opensuse, ali putem jednog downloadmanager-a koji sam trazi druge izvore tako da ih bude nekih 11 izvora kad downloadujem sa takvih ftp-ova
A čekaj… bit svega je da… ? Želiš nešto inst. preko Yasta? Sorry, nisam te u potpunosti shvatio…
Nema potrebe rijeseno je to nametnuo sam u Yast direkt url ka ftp_ovima i rijesio stvar.
Pozdrav, imas li problema sa Yast-om kada nameces direkt url ka ftp_ovima? Meni se zaledi i treba dosta vremena da proradi.
Hmm, od svih stvari, prilikom beta testiranja i RC izdanja najviše su imali problema sa Yast-om (doduše njega su najviše i čačkali). Ja bih rekao da će to sve doći na svoje za jedno mjesec-dva
Nix to ti je zato jer si stavio na aktueliziranje tih izvora odi u Yast i stavi na aktueliziranje samo update ostale iskljuci ali ih ostavi upaljene tako prilikom instaliranja nekog programa Yast nece ponovo citati dosje-e ili fajlove sa servera
OK, ja sam novi na linuxu i dobro se snalazim za sada. Cak sam uspio natjerati playere da podrze mp3
Ama i ja sam nekih dvije sedmice sa ovim samo istrazivam
Ima stvari koje su super a ima koje nisu bas rijesene bas sa tom instalacijom i Driver-ima je zaista zeznuto stabilnost tu i tamo iako mi je windows mnogo nestabilniji ali i Linux steka ponekad ali ako cemo iskreno neko ko daje djaba OS plus komplet ugradjen sa programima zaista je nevjerovatno ako samo pogledas taj windows samo dobijes OS i nista drugo plus koliko kosta da nepitam uz to ti propoziraju jos MS Office pa Northon ako zelis da ti komp. bude u nekakvom standardu kako treba u orginalu.
Zbog toga mi se svidja Linux i neznam dali cu kasnije i zeljeti da nabavim novu Vistu jer vidim da sam ispao budala kao i 90 % drugih koji su bacali novac za dobro odradjenu reklamu.
To govorim jer malo ljudi se uopste i upusta u pustolovine sa Linux_om kao odlazak u nepoznato
Sto se tice Mp3 na Suse sam to napravio za jedan dan nakon instalacije eto koliko je to tesko i izvodljivo.
Suse me malo zeza, u odnosu na mandriva 2006 i xp sporije dize sistem i aplikacije. Masina ima 512 ram, procesor amd athlon 1300. (nije neka ). Ram je preko 90% zauzet, onako iz cista mira, pa sam u potrazi za resenjem.
Dodaj non-os source link , guru i jos neki koji hoces… Pici sve jedino nisam uspio java runtime engine instalirati. @Nix moras biti strpljiv i cekati milion ljudi je na mirrorima a yast chekira svako koji si dodao (neki keys itd… ) … BTW za mp3, za one koji ne znaju … http://spinink.net/suse-for-windows-users/#mp3 .Takodje je objasnjeno i za dvd odma ispod.A za .avi. wmv je dovoljno instalirati w32 codecs
Evo ovdje imas direkt Javu da skines na CD
http://download.opensuse.org/distribution/SL-10.1/non-oss/
Pozdrav, rijesio sam prvi dan pitanje mp3 repordukcije, flash plugina, jave. Mene muci sporije dizanje sistema u odnosu na deinstaliranu mandriva 2006 ili xp. Pogasio sam sve one splash screenove, pozadine itd…
nemogu da se snadjem sta ovdje ove vrijednosti predstavljaju.
http://img214.imageshack.us/img214/5697/snapshot13jh.jpg
I ja trenutno vidjeh istu stvar meni mnogo uzima onaj “X” ram memorije te Gnome a i mono je isto tu negdje i nautils neznam kako to da sredim HM
Nebi bilo lose ovaj problem prebaciti u posebnu temu
Vrijednosti su ok. Stvarna zauzetost RAM-a je 20% što je sasvim normalno, to ti je negdje oko 100 MB, čak bih rekao i jako dobro. Ostalo je cached memory, neke aplikacije koje si pokretao su keširane u RAM-u. I to je dobra stvar, jer aplikacije keširane u RAM-u će se brže pokretati.
Tako da nema šta da brineš.
Skinuo sam to medo ali opet ne mogu igrati bilijara na yahoo je mi trazi Java Runtime Envirnoment … pih
@medo pošalji nam output naredbe ps aux
@amar-ze koristiš li firefox standardni koji je došao uz OS ili si instalirao sa www.mozilla.org? Ako je ovo drugo, moraćeš ručno da se pobrineš da java radi.
@Nix to ti je tako, neke distribucije su nekome spore a nekome brze, nekome je KDE brži od Gnome a nekom obratno, a nekome su oba tu negdje.
meni je na suse 10.1beta kde bio 5-6 puta brzi… nemam pojma zasto, a na mandrivi mi je obrnuto…da nije do 386, 486, 586, 686 proc. type (kernel)