Sastanak core teama! - subota, 15. 07. 2006

Ako niko nema ništa protiv, zakazujem sastanak BHLD2 core teama za subotu 15. 07. u Sarajevu, na ETFu. Cilj sastanka je izbor bazne distribucije, znači spremićemo sve predložene LiveCD-ove, isprobati ih i ocijeniti ih koristeći kriterije! Znači, ako imate ideje za bazne distribucije, dodajte ih što prije na wiki stranicu (i ne zaboravite linkove na svu relevantnu dokumentaciju).

Sastanak počinje čim se okupimo :slight_smile:

Generalno nemam ništa protiv održavanja sastanaka u drugim gradovima ako nam se obezbijede jednaki uslovi - dakle, laboratorija sa barem 5-6 kompjutera koja će nam biti na raspolaganju čitav dan.

Edit: popravljen datum

Samo treba staviti kad bi sastanak trebao početi. U 6h ujutro? 12? 16? 22h? :slight_smile:

Gradovi koji se kandidiraju trebaju napraviti prezentaciju potrkrijepljenu dokazima, pa ce odluka biti donesena nakon sto se napravi policy. :mrgreen:

wtf?

Danas je 12i a srijeda je … Ja sutra rano ujutro putujem, tako i da je danas sumnjam da to mogu ispostovat.

@Dzeni - Sumnjam (a bilo bi dobro) da tu bude vise gradova. Ja mislim da ce bit Tz i Sa, mozda i Zenica.

Uglavnom ja cu se slozit sto tim iz mog grada kaze. Ja sam da se debian izbaci iz izbora. Te da se razmisli o Slackware i CentOS. Al koja god da odluka padne usvajam.

Sorry Abs, ovo je bila sala. :slight_smile:

Izvinjavam se, mislio sam na subotu 15.

Zdravo,
e mene zanima prema onim pravilima za ocjenjivanje koja je distribucija userfriendly, pa nama je svaka userfriendly, sta zelim reci, kako se postaviti na nivo korisnika koji jos samo klika i kako da mi odlucimo koja je distra userfriendly, strah me da se ne pogrijesi.

Pozdrav

Heh da se pogrijesi? Vjeruj u tim ljudi koji je u core team-u :wink:

Mislim da bi trebalo definisati “cim se okupimo” malo blize … dakle recimo oko 10 ujutru pa ko zakasni cekacemo …

Ja imam ispit u subotu ujutro u 9:00, negdje do 11:00 (aBd)

[quote=lipa100]Zdravo,
e mene zanima prema onim pravilima za ocjenjivanje koja je distribucija userfriendly, pa nama je svaka userfriendly, sta zelim reci, kako se postaviti na nivo korisnika koji jos samo klika i kako da mi odlucimo koja je distra userfriendly, strah me da se ne pogrijesi.[/quote]
Pa evo recimo - distro je userfriendly ako se sve što korisnik treba uraditi može uraditi bez korištenja konzole. Npr. pravljenje konekcije na ADSL.

Može tako.

ja isto imam ispit 15.og u Sarajevu, ali pocinje u 11 sati tek…trajace mozda sat vremena…

ako nista vi pocnite pa ja cu doc nako da vidim odluku :smiley:

vjerovatno ce i mirza ici…trebam ga kontaktirat…

ajd eto tako :slight_smile:

Jel samo core team odlučuje il’ se gleda i mišljenje zajednice?

Zajednica moze ucestovati tako sto ce napisati po kojem kriteriju treba ocjenjivati distribuciju. Cilj nam je da to ne bude navijanje nego scoring ili weighing :wink:

Ja 16. 07. idem na odmor, pravo rano. Ako stignem, doći ću. Ako ne budem tamo, računajte na mene kad se vratim sa odmora (kraj jula).

Danas je održan sastanak GLUGZDK-a i mislim da imamo navedene uslove (razgovarali smo o tome danas). Na Pedagoškom fakultetu u Zenici napravljen je novi labaratorij sa 20 novih računara (P4, 512 MB RAM, 80 - 120 GB HDD) na koje će sutra ujutro biti instalirana Mandriva. Veoma bi smo voljeli da nam dođete u subotu, ali bi sutra morali provjeri termin za subotu o cemu bi vas informisali sutra u toku dana.

Mislim da je sada malo kasno za subotu, ali za idući hacklab definitivno računamo na Zenicu :slight_smile:

Danas je instalirana Mandriva na svih 20 računara. Evo kako to sve izgleda:

Eh sad vi kako želite :wink:

Više slika na: http://sale.glugzdk.ba/?page_id=17