Ono, people, take it easy, ako neko misli da želim biti zajedljiv, mogu ja to i puno bolje
A niko nije umro od malo skepticizma.
I dalje mi se (lično) ne sviđa ideja za Ruby, ma kako dobro zvučalo, ma koliko ljudi reklo da je cool. Jednostavno rečeno, stvari tako ne funkcionišu. Sad će se još ljudi učiti Ruby-u preko BHLD-a?
Što se tiče detekcije, ako instaler (npr Yast) ne prepozna sve kako treba, korisniku svakako ne gine editovanje tekstualnih datoteka. (btw, Vedrane, rekao sam da uopšte ne kontam otkud je sad Ubuntu favorit što se tiče stavke “Admin GUI”). Ili mi možemo bolje od komercijalnih Linux distributera.
Treća stvar, meni kriteriji nisu baš po ćejfu i vezano sa tim četvrta stvar:
Ukoliko ne želimo ličiti na Debian, treba nam lider! Neko ko može presjeći stvari. Već smo počeli gubiti vrijeme na male (tehničke) prepirke, a vjerujte biće ih još puno (jbg, kad to tak ide).
Meni su u zadnje vrijeme sve druge distro osim Slacka totalno bezveze (čak i SuSE), ali Slack očigledno ne dolazi u obzir, tako da nema smisla to gurati kao bazu. Ali se mogu principi gurati, a ono što sam ja od Slack-a naučio je KISS. Da je nama utabanom stazom krenuti, a ne raspravljati o tehnici letenja …
P.S.
Naravno da Slax/ZenWalk nisu bile realne opcije zbog instalacije na HD (i onda ide dependency hell, odnosno nedostatak istog kod datih, lol) Ali nam je trebalo nešto za poređenje, a i Slax je izgleda najdalje došao u dijelu “automatizirane hd instalacijske skripte”, možda bi se moglo šta iskoristiti …
P.P.S.
Nek se ne uvrijede Debian korisnici, al’ demokratija na takav način hvala, ali ne hvala. Moraš se oko svake fscking stvarčice “dogovarati”, po toj tradiciji, mi bismo 90% vremena trebali trošiti na dogovaranje, ostatak vremena na stvarni rad. Sreća njihova da drugi ljudi ipak pišu softver koji oni kako/tako spakuju.