kad otvorim prozor posaljem email (thunderbird), imam 4 linije za email-ve. u 90% slucajeva meni treba samo jedna linija. znaci, ostale tri linije “zauzimaju prostor”
kako da eliminisem ove tri linije, da imam samo jednu liniju?
jel’ neko radi onesto slicno?
…na ove linije misliš ?
hmm, ne znam zašto ti smetaju ta slobodna polja ali ako je tako…
u thunderbirdovom izborniku odnosno podešavanjima i nema opcije da to podesiš, jedino da malo u codu šta prepraviš…
ustvari ako bolje pogledaš nisu samo 4 linije vec ima i vise kad prozor razvuces na dolje.
Pogledaj fajl /home/user/thunderbird/res/forms.css - možda tu da nešto izmjeniš ???
da nemas mozda problema sa manjkom incha ?
[quote=Win_Lin]http://img187.imageshack.us/img187/6070/thunderxi8.jpg
…na ove linije misliš ?
hmm, ne znam zašto ti smetaju ta slobodna polja ali ako je tako…
u thunderbirdovom izborniku odnosno podešavanjima i nema opcije da to podesiš, jedino da malo u codu šta prepraviš…
ustvari ako bolje pogledaš nisu samo 4 linije vec ima i vise kad prozor razvuces na dolje.
Pogledaj fajl /home/user/thunderbird/res/forms.css - možda tu da nešto izmjeniš ???[/quote]
da, na te linije mislim.
a, razlog mozes vidjeti bas na ovoj tvojoj slici: 4 linije od koje se tri rijetko koriste, su iste velicine kao text dio u koji pises sadrzaj email-a? podsjeca me na browser onih manijaka koji nasade sve moguce toolbar-ove i dodatke pa na kraju aktivna visina browser-a jednaka visini toolbarova
O.T.
pored thunderbird na linuxu imaš još evolution i kmail (od jačih :)), nije da te nagovaram nego čisto da znaš za alternative
jah neki koriste mutt i pine
[quote=nidla]O.T.
pored thunderbird na linuxu imaš još evolution i kmail (od jačih :)), nije da te nagovaram nego čisto da znaš za alternative
jah neki koriste mutt i pine :D[/quote]
znam. probao sam oba ali mi je TB jos uvijek bolja. Evolution bi bilo bolje rjesenje da koristim kalendar i ostale stvari, ali ja trebam samo email client.
igrao sam se jednom sa pine. za mene sporiji (ne u izvrsavanje nego u koristenju) nego bilo koji drugi GUI email aplikacija. plus puno manje pregledniji. a, uvijek sam imao frku oko otvaranja attachemnta i sl.
jos uvijek niko nista?
Ne, još uvijek niko ništa
[quote=afan]jos uvijek niko nista?
:([/quote]
zimbra desktop!
Jesi probao Sylpheed?
Edituj XUL fajlove.
izinjavam se ali stvarno moram da se nasmijem… ja pitam jedno a oni odgovaraju drugo?
ja pitam kako d apopravim Thunderbird jer mi je odlican i koristim ga vec godinama i zadovoljan sam. ne vidim d aje ovo toliko veliki problem da bih prelazio na drugi email client.
ali hvala na sugestijama treba probati i nesto drugo (kazem probati). no, mislim da bi bilo fer da ako neko predlaze neki program da i da neki komentar - jer pretpostavljam da ga koristi. jer ako ja predlozim nekom npr. pregledanja email-a preko Opere - a ja to licno ne koristim, je pomalo djetinjasto, da ne kazem sta drugo. mislim da se slazete sa mnom?
nisam probao Sylpheed, ali po njihovoj stranici mi ne izgleda nista posebno. kakvi su tvoji utisci?
sto se tice zimbre, jesam zagledao njihovu stranicu i trazio “utiske” na google-u i bilo je nesto sto mi se nije svidjelo - al’ sad nema sanse da se sjetim…
veda, mozel’ malo vise detalja?
Sto se tice Thunderbirda i ovih linija, ne moze se to nikako ukinut (ili bar jos nisu napravili).
http://en.wikipedia.org/wiki/Xul
Žao mi je ali ne koristim Thunderbird niti ga imam instaliranog, pa ti ne mogu pomoći više od toga.
izinjavam se ali stvarno moram da se nasmijem… ja pitam jedno a oni odgovaraju drugo? :D[/quote]
Ovo je prvenstveno bila šala
Ali istina, koristim Sylpheed. Brz, jednostavan - to je sve što mi treba.
cool, danke
ps:
ko kaže da se offtopic ne isplati :D, al fakat, dosta stvari sam naučio iz offtopica, nije da branim offtopice, ali malo offtopica nije loše
cool, danke
ps:
ko kaže da se offtopic ne isplati :D, al fakat, dosta stvari sam naučio iz offtopica, nije da branim offtopice, ali malo offtopica nije loše :)[/quote]
slazem se da je OT koristan.
instalirao sam Zimbra Desktop. nije lose. zanimljivo je da sam se jedino namucio postavljajuci svoj Yahoo email account
jos uvijek nekako lakse radim sa TB. Zimbra mi nekako k’o neki surogat za “pravu” aplikaciju, pravog email klijenta…
jos uvijek testiram, vidjecemo…
cool, danke
ps:
ko kaže da se offtopic ne isplati :D, al fakat, dosta stvari sam naučio iz offtopica, nije da branim offtopice, ali malo offtopica nije loše :)[/quote]
slazem se da je OT koristan.
instalirao sam Zimbra Desktop. nije lose. zanimljivo je da sam se jedino namucio postavljajuci svoj Yahoo email account
jos uvijek nekako lakse radim sa TB. Zimbra mi nekako k’o neki surogat za “pravu” aplikaciju, pravog email klijenta…
jos uvijek testiram, vidjecemo…[/quote]
ne mora to biti yahoo radi i sa gmail i ostalima
da, povezao sam i gmail account, i par “regularnih”.
povezao sam i yahoo account, ali nije radilo iz prve pa sam morao obrisati pa ispocetka.
nije los…
Zimbra prolupala
pokazuje mi da su email-ovi, koje sam razmjenjivao zadnjih par dana sa nekimljudima, svi stigli danas?!?!?!?
takodje, kad obrisem neke email-ove sa Gmail account-a i onda otvorim Gmail (wemail) oni su jos tamo? nisu obrisani. ali pretpostavljam da trebam promijeniti nesto upostavci na Gmail?