Htio sam pitati da li mi je iko u mogucnosti reci kako da namjestim internet kablovsku konekciju na SOLARIS 10?
Ne vidim da ga iko koristi ovde na forumu a mislim da je ovo dobra linux verzija. Ako neko zna kako namjestiti kablovski modem za ovu linux verziju bio bih veoma zahvalan na pomoci.
Htio sam pitati da li mi je iko u mogucnosti reci kako da namjestim internet kablovsku konekciju na SOLARIS 10?
Ne vidim da ga iko koristi ovde na forumu a mislim da je ovo dobra linux verzija. Ako neko zna kako namjestiti kablovski modem za ovu linux verziju bio bih veoma zahvalan na pomoci.
vozdra,
nedavno sam dobio developer disk sa solaris10 pa sam ga instalirao cisto da probam. mogu reci da stvarno radi brzo a ima i finu grafiku. tako da nodgovorim na prijasnja pitanja>
koristim motorola cable modem kao i svi u bih, konnekcija je ethernet (preko network card).
vec sam probao par stvari sa nekih solaris foruma ali nisam uspio da ga konfiguriram za internet.
eto tolikoza sada i hvala za dosadasnje savjete i linkove.
Većina cable providera u BiH koristi PPPoE. Ne bih znao kako se pppoe podešava na Solarisu, ovo može biti dobar početak: http://www.google.com/search?hl=en&q=pppoe+solaris&btnG=Search Možeš li javiti koji je provider ili pitati njih na koji način je izvedena konekcija?
hvala za pomoc,
probacu ove linkove i javiti ako uspijem. u svakom slucaju planiram napisati detaljne instrukcije kako podesiti SOLARIS za kablovski modem u bih cim mi pode za rukom se konektovati na net sa ovim sistemom.
Mislim da bi mozda bilo jos zainteresovanih da ga instaliraju, cim rijesim ovaj problemcic.
Moj internet provider je Logosoft. Vec sam ih zvao i ne daju nikakvu podrsku za ovaj operativni sistem.
Probacu ove linkove i javiti rezultat za 1 dan.
Hvala,
samo da javim da nisam uspio konfiguirati cable modem sa ovim konfiguracijama ne googlu. ima nekoliko nacina da sam pokusao ali nesto ne ide. mada sam siguran da se moze namjestiti i da je u stvari do mene. ako neko jos proba SOLARIS i uspije bilo bi fino da napise settings. ja cu opet pokusati jer mi se stvarno sam operativni sistem svida, pa mozda mi se posreci.
toliko za sada,