[quote]Eto lijepo što jje sve razriješeno, ali nije mi jedna stvar jasna. Na osnovu čega si donijeo sljedeći zaključak:
možda na osnovu ovih rečenica:
[quote]inače valjda je i svakoj budali jasno da je bivši srpsko-hrvatski (sada srpski, hrvatski, bosanski) jedan te isti jezik, ali ako neko želi da ga zove drugačije, budi siguran da niko nema ništa protiv…
dobrodošli su i svi koji žele pisati…
nego da se ko ne nađe uvrijeđen… čudna stvar je ova pisana riječ… možeš je shvatiti na 100 načina… je se nadam da je nećete shvatit na uvrijedljiv, jer mi to uopšte nije bila namjera…
[/quote]
kao da ne čitaš šta sam napisao…
no hard feelings…[/quote]
hm. mislio sam da smo gotovi. izgleda da nismo
pa, izmedju ostalog i zbog toga. ali, hajd’ da pokusam sa druge strane:
upoznajes se sa mnom i ja se predstavim “Afan”. I, nakon odredjenog vremena ti me oslovis sa Hasan (ovo mi se cesto desava :)). Ja te ispravim i kazem: “Nije Hasan nego Afan”.
Situacija 1.:
“Oh, izvini…”
“Ma, nema problema… Cesto mi se desava…”
I nastavimo razgovor kao da nista nije ni bilo. Vjerovato cu zaboraviti da je do lapusa ikad i doslo. I zivjeli smo svi sretni do kraja zivota.
Situacija 2:
“Ma, dobro, de… Sta si zapeo. Afan, Hasan… Slicno je… Vjerovatno proizilazi iz istog korjena… Sto si zapeo za to k’o da je to vazno?”
“Pa, ako tebi nije vazno - meni jeste” - I ja se lijpo okrecem i napustam mjesto razgovora.
Kontas?
A, ako to uporedimo sa “nasom” situacijom:
Solucija 1:
“Momci, procitao sam GNUzillu i tamo stoji bosnjacki umjesto bosanski jezik”?
"Ooops! Greska.
a) Ma, znamo da se ne zove bosnjacki nego bosanski ali je ipak greskom napisano. Errare humanum est Popravicemo u iducem broju. No hard feelings
b) Jel’? Hm. Nismo to znali. Nema problema, ispravicemo to. No hard feelings
“Ma, nema problema. Desava se.”
Solucija 2: - citaj ispocetka sve ove postove.
E, s obzirom da sva dosadasnja prica lici vise na Situaciju 2, odnosno na Soluciju 2, onda sam na osnovu toga zakljucio:
E, de ti sad meni reci jel’ se ti to ne slazes sa onim sto je Gomez napisao i tjeras i dalje svoje ili… ? Jer ja sam mislio da je ovo gotovo?