Evo stigao mi je paket sa ubuntu cd-eima, a ostalo mi je jos 8 kompleta za x86 pa ko je zaintersovan nek se javi…
I ja sam narucio isto al tek prije 2 dana. Kad je vama stigao paket?
Ubuntu je strašan
juce
evo javljam se ja, ostavi mi br.tel na private pa cemo se čuti
taman mi ostao jos jedan
Snimio sam UBUNTU, fin je samo nema KDE… a nadao sam se da će biti…
Evo i ja malo procackao po ovom live cdu (Mrsko mi instalirat ) ) Na prvi pogled Debian ko debian, samo stavili svoje sources.list, i nema KDE ?! Big minus 8) .
Kakva su vaša iskustva, zašto bi neko ovo koristio, a ne recimo Sargea.
[quote]Evo i ja malo procackao po ovom live cdu (Mrsko mi instalirat ) ) Na prvi pogled Debian ko debian, samo stavili svoje sources.list, i nema KDE ?! Big minus 8) .
Kakva su vaša iskustva, zašto bi neko ovo koristio, a ne recimo Sargea.[/quote]
tek sam skoro cuo za ubuntu a prvi put cujem za sarge, to ti je jedini razlog
Hehe imam osjećaj da baš zato i dobro kotira na Distro watchu
Sarge = Debian testing, soon to be stable. Tata ovog Ubuntua čini mi se.
Meni se, iskreno, Ubuntu ne svidja. Koji je fazon kod Ubuntu-a ?
Nis posebno. Live CD ko i Knoppix, a za instalaciju na HDD opredjelio bih se za neku od “poznatijih” distroa ili ,pak, za onu koju koriste u mom okruzenju
Instalirao sam Ubuntu, imam CD-e i za AMD64/IA64 i PowerPC platforme (nek stoje mogu kad zatrebati ). Na kraju samo uradio format
Pozdravi
Hihihihi koji šuk
to aldine
Ubuntu je odlična distribucija!
O tehničkim stvarima sam pisao negdje na Zenica podforumu čini mi se tako da je smiješno o tomeponovo govoriti. Ubuntu je poznat kao GNOME distribucija, i kakav bi to opće bio minus?
I da, Ubuntu je prva distribucija koja je uključila lokalizaciju GNOME-a za bosanski jezik…
I da, da li Vam je SuSE, Mandrake ili Red Hat poslao na kućnu adresu neku od svojih distrbucija besplatno?
[quote]Ubuntu je odlična distribucija!
O tehničkim stvarima sam pisao negdje na Zenica podforumu čini mi se tako da je smiješno o tomeponovo govoriti. Ubuntu je poznat kao GNOME distribucija, i kakav bi to opće bio minus?
I da, Ubuntu je prva distribucija koja je uključila lokalizaciju GNOME-a za bosanski jezik…
I da, da li Vam je SuSE, Mandrake ili Red Hat poslao na kućnu adresu neku od svojih distrbucija besplatno?[/quote]
Sve je to uredu što kažeš ali ako nemam KDE+GNOME na distribuciji to je polovnjak, npr, fali mi Kate, KPPP… itd ali ima stvari koje volim na GNOME-u, zbog toga mi treba oboje, zato mi je sada MDK na comp. Ipak čuvam onaj Ubuntu CD jer stvarno je dobar GNOME, za slučaj da budem pokazivao nekom od potencijalnih Linux-aša, a imam i BHLD za KDE preview.
Jesam li već negdje rekao da je Ubuntu sjajan? 8)
Meni live cd nesto nece, jednostavno javi eror pocetku na jednom racunaru, a na drugom pri pokretanju zamrzne…koju god opciju da izaberem,ne shvatam to?
Ovaj instal cd nisam probao, ne znam dali je to pametno da uradim (instalacija ubuntu-a) jer imam suse i njega tek ucim.
Sinoc sam instalirao ubuntu.
Brz je,poprilicno preveden sto zna olaksati situaciju itd. ali ima malo softvera.
Ja iskreno ne znam kako da se konektujem na net niti da postavim parametre konekcije.
Pa ako ima dobra dusa da me uputi bio bi zahvalan, takodjer neki link sa modemskim drajverima bi bio ludilo
…snaso sam se- tnx
Ubuntu je extra probo sam ga i koristio sam ga lagan brz i dobar, jest jedan CD i fali mu dosta packeta treba napravit jos jedan CD da se moze sto sta instalirat. instaliro sam ga u network odlican je i svidja mi se
Samo polako, tek su poceli sa radom. Bit ce to jedna odlicna distrbucija u dogledno vrijeme.