Najavljen za pocetak novembra:
http://www.suse.com/en/company/press/press_releases/archive04/92.html
Najavljen za pocetak novembra:
http://www.suse.com/en/company/press/press_releases/archive04/92.html
nije lose, ali po istom principu, novi kernel, neve verzije programa, i mozda malo dodatnih novosti.
Nisam imao vremena da vidim koji je GNOME uključen?
Znal´ se šta?
Gnome 2.6
Hvala bh.
suse 9.2 - po mom misljenju nista revolucionarno
Pozdrav
ICE
Sve je manje revolucionarnih promjena u vodećim distribucijama, izgleda da se Linux desktop stabilizuje.
Tako i treba…
Pozdrav,
Pačini mi se da je i sam Linusu nekom intrevju rekao da će se Linux usmjeriti ka progresivnom razvoju Desktop-a…
[quote]Pozdrav,
Pačini mi se da je i sam Linusu nekom intrevju rekao da će se Linux usmjeriti ka progresivnom razvoju Desktop-a…[/quote]
naravno… odero je windows sto se tice servera i sad ide dalje prema normalnim korisnicima… ili sto bi nasi dragi ameri rekli… ONE DOWN, ONE TO GO
Pozdrav
iCE
ja al desktop ideja, pa sve ostale fazone i na kraju ispade windows=linux …
hm… windows = linux? ne bas… windows ti nece u buducnosti davati toliko slobode koliko i linux ;)… pogledaj longhorn…
Pozdrav
ICE
doduse i to sto kazes …
ma longhorn ce biti bezze
jer previse oduzise a i sumnjam
da mogu nesto vise uraditi
na windozama …
Haj’ da se makar malo vratimo na temu, juce sam skinuo rpm-ove KDE 3.3.1 za SuSE 9.1, pa ako nekome treba neka se javi…
eh a ja se ponadao da je vec skinuo 9.2 negdje pih… razocaravajuce BH
Pozdrav
ICE
Hehe, pa i to je neki preview 9.2-tke
SuSE 9.2 LiveCD je dostupan za download:
ftp://ftp.suse.com/pub/suse/i386/live-cd-9.2
Imaju tri verzije: Gnome-CD, KDE-CD i DVD (sa Gnome i KDE)
Pozdrav,
Skino sam ja ovaj DVD, u četvrtak dolazim kući tako da će biti dostupan u petak. Svi oni koji žele neće biti nikakav problem. Od nedelje će biti i u Mostaru.
Lijep pozdrav
Sto se tice Linux-a i Desktop-a mene zanima kad ce se rijesiti problemi oko alata sto se tice obrade slika i grafike,tako da bude na nivou windows-a.Mislim da je to neophodno ukoliko se misli uzeti Desktop trziste,jer koliko sam ja skuzio da vecina ljudi kuka zbog toga.
Osim toga problem igara,takodjer bitno za prosjecnog Desktop korisnika.
Treci problem su modemi ali ipak to nije toliki ukoliko se izabere neki poznati proizvodjac.
Takodjer me zanima dokle je stigao OpenOffice,da li se moze porediti sa MS Office,ja ga izbjegavam koristiti jer je to najsporija aplikacija koja se pokrece na mom kompu.
Po meni su ovo jedina 4 nedostatka Linux-a u odnosu na win,da li ih ima jos.