SuSE 9.3

Evo, najavise i SuSE 9.3:

http://www.novell.com/news/press/archive/2005/03/pr05020.html

[quote]A complete Linux Operating System: SUSE LINUX OS built upon the Linux kernel 2.6.11
Multiple intuitive desktop environments: Latest KDE 3.4 and GNOME* 2.10
A comprehensive set of Internet tools: Firefox* 1.0 Web browser; e-mail and instant messaging clients (supporting AOL, Yahoo!, MSN, Novell® GroupWise® Instant Messenger, and more)
A complete office suite: OpenOffice.org 2.0 (works with Microsoft* Office documents)
Leading graphics and multimedia applications: F-Spot photo organizer, the GIMP 2.2 and Inkscape graphics programs, multimedia viewers, CD/DVD burners and more
Fully integrated system security: integrated firewall, spam blocker and virus scanner
World class advanced networking services: Apache Web server, SAMBA, CUPS, DHCP, DNS and popular open source databases
Cutting edge new Mobility Support: Improved Wifi connections and Bluetooth devices, PDA and phone synchronization
Robust Virtualization: based on XEN
Voice over IP support
Multiple development Tools: Mono® 1.1.4; KDevelop 3.2; Eclipse 3.0.1
[/quote]

U suštini ništa novo osim novih verzija KDE-a i GNOME-a, OO, i novog kernela. Čini mi se da je ovo malo bolja politika Novella. Malo brže izdavanje novih verzija, meni u svakom slučaju odgovara… :wink: 8)

Pa nije brze izdavanje, SuSE odavno izlazi svakih sest mjeseci…

Zašto se meni činilo da je SuSE 9.2 izlazio veoma dugo vremena? Nema veze…

Mozda zato sto si bio nestrpljiv :lol:

Ma ne znam šta da ti kažem prijatelju, nisam ja striktno vezan za jednu distribuciju, koristim i Debian i Gentoo… Ali vjerovatno si upravu… :wink: 8)

nadam se da ovaj put nece zeznuti x86-64 verziju… 9.1 je imala toliko razvaljenih paketa da je to Boze sacuvaj… a 9.3 bas i nije nesto novo… skines kernel instaliras ga, skines KDE instaliras i to je to… mora da su opet splash screen promjenili :wink:

Pozdrav

Ice

ne pitaj šta SuSE može učiniti za tebe nego šta ti možeš učiniti za SuSE…

Ova je prejaka! Svaka čast! :wink: 8)

http://www.novell.com/products/linuxprofessional/preview/

Imal’ ko ? :wink: 8)

pa izlazi tek sredinom aprila :slight_smile:

Ma joj šuti bh, nisam nikako dobar u posljednje vrijeme… Znam da češ ti to imati prvi pa pošalji kakav pp kada dobiješ…

da da… al tek kad mu ja posaljem kopiju iz Austrije :lol:

cim je dobijem - imate je i vi :wink:

Pozdrav

Ice

[quote]
da da… al tek kad mu ja posaljem kopiju iz Austrije :lol:

cim je dobijem - imate je i vi :wink:

Pozdrav

Ice[/quote]

Pa, posto kod nas dileri cd-a sve vise zatvaraju radnje, mozda ce i biti do tebe Ice :slight_smile:

pa sad… ako te dilere zatvaraju radi kopiranja Linuxa onda hebes nase izvrsne organe :wink: a cim dobijem - nije frka - rado…

Pozdrav

Ice

Ma ne zatvaraju ih radi kopiranja linuxa, ali ako bi posao bazirali samo na linux cd-ima, sudeci po broju korisnika linux u BiH vrlo brzo bi propali :slight_smile:

ja mislim da linux treba promjeniti strategiju sto se tice marketinga… naime - na omote od cd.ova ne treba vise stavljati pingvine nego recimo neke dobro nabrijane tete i cike… :wink: prodaja bi sigurno porasla :wink:

samo - 9.2 dolazi na dvd.u koji ima preko 7 GB podataka… da nema ko dual layer dvd przac?

Pozdrav

Ice

Imam ja dual layer przilicu, ali nema se kupiti medija :slight_smile:

Ima se kupiti medija, ali koštaju oko 15 -18KM. Ako ti treba za instalaciju, možeš ga instalirati s hard diska. Imaš diskusiju u postu: “Suse instalacijski problem”[/code]

E jel ko nabavio 9.3 pro? po mogucnosti na DVD-u?