SuSE 9.3

Ma dok se dodje do tog 9.3 izace 9.4 :stuck_out_tongue:

A sto se tice teta umjesto pingvina, mislim da je i kod nas izaso zakon o tome kako je iskoristavnje zenskog tijela u cilju … :lol: al nije losa ideja nikako.

A vala i nema nista nesto posebno i da se uopste izvrsi upgrade. Mozda fakat i sacekam 9.4 :rolleyes:

Da, bh, Adise neÅ”to ste mi zakazli oko ove nove verzije SuSE-a… Nije valjda da nemate? :wink:

Ja imam suse9.3 na 5 cd.
Ali mogucnosti za slanje nemam.
Takodje nevidim sta je to toliko oko suse jer svaka verzija je
maltene ista( flame war starts here lol ) .
Sem beagle nema potrebe za update-om !
Salu na stranu …

sahbaz imaÅ” li mogućnost da taj SuSE postaviÅ” na server da ga downloadamo?

Pa dobro sad, nekad ima i preča posla od trčanja za latest and greatest :stuck_out_tongue:

Pa dobro si rekao… nekad. :wink: 8)
Hajde malo se aktivirajte i obradujte najveći broj Linux korisnika u BiH.

evo skidam 9.3 DVD 4.3 GB preko torrent-a
evo link - http://www.bosanceros.com/SUSE_9_3_32_DVD.iso.torrent

hocu da napomenem da je PRO ver…

Evo i SuSE Enterprise 9

Link - http://www.bosanceros.com/sles9.torrent

Poz

[quote]Takodje nevidim sta je to toliko oko suse jer svaka verzija je
maltene ista( flame war starts here lol ) .[/quote]

Pa to i ja kazem, al izgleda da se niko plaho ne pali na ovakve izjave :stuck_out_tongue:

posto sam sasvim zadovoljan 9.2PRO nemam potrebe ( a ni vremena ) za skidanje 9.3 i probavanje… mozda ljeti sa 9.4 verzijom se zabavim na nekoj plazi :wink:

Pozdrav

Ice

Nažalost nemam ! Linija je već odprije preopterećena !

Cini mi se da ga ULK vec ima :slight_smile: na 5CD-a

ja cu sebi sutra - prekosutra sprziti pa kome treba nek se javne…

[quote]Cini mi se da ga ULK vec ima :slight_smile: na 5CD-a

ja cu sebi sutra - prekosutra sprziti pa kome treba nek se javne…[/quote]

Kada to srediÅ” javi se ovdje na forum pa ćemo se dalje privatno dogovoriti.

no frx :slight_smile:

ja ga nabavio :slight_smile: pa kome treba nek se javi…

ima ima na DVD-u ko me treba nek javi.

ja koristim 9.2 i ne mislim se prebacivati na 9.3. Sto IceBreaker rece, mozda na ljeto ili krajem godine budem skid’o verziju 9.4 ili 10 :slight_smile:

ali mene, kao pocetnika, interesuje originalna dokumentacija za 9.2. da li je neko ima (moze i kako PDF) da se moze download-irati? volio bih isprintati :slight_smile:
ja imam admin92-screen.pdf i user92-screen.pdf sto sam skin’o sa Novell-ove stranice.

Kod mene ima kupiti knjigu (edicija ā€œFor Dummiesā€ :)) sa 9.3 Special Edition na DVD-ju. Ovo ā€œSpecijal Editionā€ znaci da nemam tech support, ali je po svemu ostalom jednaka Pro ediciji, jel’ tako?

A, interesuje me i razlika izmedju SuSE 9.2 Pro i SuSE Enterprise 9 :?:

hm… razlika je u tome sto imas GUI za podesavanje svakakvih usluga. SLES 9 je izdanje za servere ( ako je zelis testirati mogu ti poslati link da je skines ), dok je 9.2PRO ipak ā€œnormalnaā€ verzija.

iskreno - ja bas nisam ljubitelj tih knjizica koje dolaze uz razne distribucije, jer su po mom misljenju sve nekako za pravog pocetnika napisane ( nek mi neko jos kaze da ne moze instalirati linux :smiley: )…

Posto SuSE redovno izdaje nove verzije - stvarno covjek nema potrebe da prelazi recimo sa 9.2 na 9.3 osim ako u zadnjoj bas nije integriran neki driver za neku hardwaresku igrackicu…

Pozdrav

Ice

možel preko nekoga do Sarajeva, taj 9.3 DVD?

Ima na faxu ali nam je DVD pržač problematičan. Možda je i do medija, ako imaÅ” dobar DVD medij probaćemo manjom brzinom…

OK, kad se vidimo dogovorićemo se…