SuSE 9.3

Ma dok se dodje do tog 9.3 izace 9.4 :stuck_out_tongue:

A sto se tice teta umjesto pingvina, mislim da je i kod nas izaso zakon o tome kako je iskoristavnje zenskog tijela u cilju ā€¦ :lol: al nije losa ideja nikako.

A vala i nema nista nesto posebno i da se uopste izvrsi upgrade. Mozda fakat i sacekam 9.4 :rolleyes:

Da, bh, Adise neÅ”to ste mi zakazli oko ove nove verzije SuSE-aā€¦ Nije valjda da nemate? :wink:

Ja imam suse9.3 na 5 cd.
Ali mogucnosti za slanje nemam.
Takodje nevidim sta je to toliko oko suse jer svaka verzija je
maltene ista( flame war starts here lol ) .
Sem beagle nema potrebe za update-om !
Salu na stranu ā€¦

sahbaz imaÅ” li mogućnost da taj SuSE postaviÅ” na server da ga downloadamo?

Pa dobro sad, nekad ima i preča posla od trčanja za latest and greatest :stuck_out_tongue:

Pa dobro si rekaoā€¦ nekad. :wink: 8)
Hajde malo se aktivirajte i obradujte najveći broj Linux korisnika u BiH.

evo skidam 9.3 DVD 4.3 GB preko torrent-a
evo link - http://www.bosanceros.com/SUSE_9_3_32_DVD.iso.torrent

hocu da napomenem da je PRO verā€¦

Evo i SuSE Enterprise 9

Link - http://www.bosanceros.com/sles9.torrent

Poz

[quote]Takodje nevidim sta je to toliko oko suse jer svaka verzija je
maltene ista( flame war starts here lol ) .[/quote]

Pa to i ja kazem, al izgleda da se niko plaho ne pali na ovakve izjave :stuck_out_tongue:

posto sam sasvim zadovoljan 9.2PRO nemam potrebe ( a ni vremena ) za skidanje 9.3 i probavanjeā€¦ mozda ljeti sa 9.4 verzijom se zabavim na nekoj plazi :wink:

Pozdrav

Ice

Nažalost nemam ! Linija je već odprije preopterećena !

Cini mi se da ga ULK vec ima :slight_smile: na 5CD-a

ja cu sebi sutra - prekosutra sprziti pa kome treba nek se javneā€¦

[quote]Cini mi se da ga ULK vec ima :slight_smile: na 5CD-a

ja cu sebi sutra - prekosutra sprziti pa kome treba nek se javneā€¦[/quote]

Kada to srediÅ” javi se ovdje na forum pa ćemo se dalje privatno dogovoriti.

no frx :slight_smile:

ja ga nabavio :slight_smile: pa kome treba nek se javiā€¦

ima ima na DVD-u ko me treba nek javi.

ja koristim 9.2 i ne mislim se prebacivati na 9.3. Sto IceBreaker rece, mozda na ljeto ili krajem godine budem skidā€™o verziju 9.4 ili 10 :slight_smile:

ali mene, kao pocetnika, interesuje originalna dokumentacija za 9.2. da li je neko ima (moze i kako PDF) da se moze download-irati? volio bih isprintati :slight_smile:
ja imam admin92-screen.pdf i user92-screen.pdf sto sam skinā€™o sa Novell-ove stranice.

Kod mene ima kupiti knjigu (edicija ā€œFor Dummiesā€ :)) sa 9.3 Special Edition na DVD-ju. Ovo ā€œSpecijal Editionā€ znaci da nemam tech support, ali je po svemu ostalom jednaka Pro ediciji, jelā€™ tako?

A, interesuje me i razlika izmedju SuSE 9.2 Pro i SuSE Enterprise 9 :?:

hmā€¦ razlika je u tome sto imas GUI za podesavanje svakakvih usluga. SLES 9 je izdanje za servere ( ako je zelis testirati mogu ti poslati link da je skines ), dok je 9.2PRO ipak ā€œnormalnaā€ verzija.

iskreno - ja bas nisam ljubitelj tih knjizica koje dolaze uz razne distribucije, jer su po mom misljenju sve nekako za pravog pocetnika napisane ( nek mi neko jos kaze da ne moze instalirati linux :smiley: )ā€¦

Posto SuSE redovno izdaje nove verzije - stvarno covjek nema potrebe da prelazi recimo sa 9.2 na 9.3 osim ako u zadnjoj bas nije integriran neki driver za neku hardwaresku igrackicuā€¦

Pozdrav

Ice

možel preko nekoga do Sarajeva, taj 9.3 DVD?

Ima na faxu ali nam je DVD pržač problematičan. Možda je i do medija, ako imaÅ” dobar DVD medij probaćemo manjom brzinomā€¦

OK, kad se vidimo dogovorićemo seā€¦