Suse9.1

Posto distribucija dolazi na 5 cd-a, ili 2 dvd-a, zanima me sta se nalazi na drugom dvd-u?

Da li neko ima?
Da li je uopće izašao za prodaju?
Ako neko ima u inostranstvu neka nabaci na neki server…

Fakat nema nigdje package list… :frowning:

http://www.linuxbalkan.com/distro/suse/9.1/packages.txt

Tnx!
E raja hoćemo li distribuirati Professional Ed. ili Personal Ed.? I koja je razlika uopšte?

[quote]Tnx!
E raja hoćemo li distribuirati Professional Ed. ili Personal Ed.? I koja je razlika uopšte?[/quote]

Professional je za profesionalce ;))))

Ja sam da distribuiramo professional …

Kad smo već kod distribuiranja SuSE-a, da li se “gore” (npr. njemačka) već mogu zbaviti CD-ovi?

Na donkey mrezi suse 9.1 je dostupan vec duze i velika je zainteresovanost - dostupnost oko 1500…

kako misliš “zbaviti” ??
Možeš je kupiti u prodavnici ili skinuti live-eval sa neta. 9.0 dobijaš u kamari časopisa. Ja sam sinoć skinuo live-eval samo da vidim u čemu je fol ali je najvjerovatnije neću instalirati.

Pod pojmom “zbaviti” mislim da li je neko već kupio/posudio/dobio SuSE 9.1 i da li bi se mogle dobiti kopije za potrebe ULK-a (želimo ljudima na prevodilačkom maratonu podijeliti CD-ove distribucija; zbog toga žurba)

Donkey ne koristim ali cim dodje na bittorrent odmah cu da ga skinem,
do tada treba biti samo strpljiv :stuck_out_tongue:

Isprobao sam 9.1 (upravo koristim) i evo moj utisak:
-Do sada najednostavnija instalacija ( live verzija me nije nista pitala prilikom podizanja).=D>
-Prvi utisak nakon starta KDE-a Wellcome to Windows XP [-(
-Otvaranje raznih Aplikacija (Gimp, OO,Igre, Digicam, ) Optimalno i sareno-Djeca ce da se obraduju _alien
Konfiguracija preko YaST-a - Dobro kao i uvijek ( Bez Hardwarskih problema).
Sve u svemu, najbolji SuSE-desktop do sada. :kul:

Isprobao SuSE 91 ili samo live verziju ?
Ja sam probao LIVE na laptop-u ali je trebalo nekih 15 min da
sistem starta sa kde…spoooooooroooooooo brate

Kod mene je islo brze (KDE), ali Live vezija je pri podizanju sistema i ucitavanja kernela uvijek sporija zbog citanja sa cd-a. Kod mene to traje oko 3 Min. mozda i manje nezam, nisam mjerio.
PS: Nesvidja mi se sto su na pocetku postavili onaj tekst “SuSE je prava alternativa”, zasto alternativa ? cemu? Zar ovako “bogat” sistem da bude nekome alternativa ?Ljudi nece alternativu, samo najbolje ! U drugom redu stoji “Sistem buducnosti” i to mi puno bolje zvuci.

Ne znam, kod mene se Knoppix pokreće brže od bilo kojeg instaliranog Linuxa, oko 1 minutu (imam prilično star kompjuter). Sporošću pokretanja Mandrake Move sam razočaran, LiveEval nisam probao.

Knoppix je super brz i koristim ga kao rescue disk ali
ovaj suse live CD je spor ko puz :wink:

Danska Linux grupa koja je prevela Knoppix na danski napravila i mali flash player (ili je mozda skinut odnekud) - u svakom slucaju se moze preporuciti svima koji zele uzivo vidjeti kako Knoppix radi
http://tyge.sslug.dk/knoppix/elearn/2.html

SuSE je dostupan na suprnova od juce uvece :wink:
Kome treba neka skida …
PAZNJA —> DVD VERZIJA

[quote]Knoppix je super brz i koristim ga kao rescue disk ali
ovaj suse live CD je spor ko puz ;)[/quote]
Zato sto knoppix nekopira nista na hard disk već koristi samo ram. SuSE kopira oko 100 Mb. na Hard disk i to traje.

imam suse 9.1 professional… znaci oba dvda i 5 cdova… jeste li za to da ih stavim na server ili da vam ih posaljem u Bosnu… ??? na dvdovima se nalazi instalacija za 32 i 64 bitne sisteme… na drugom su source.i… i 5 cdova standardno za 32 bitnu verziju sa svim fazonima…

prvi utisci… na 1.6 centrinu i ne radi tako lose… zapravo uzasno brzo… iako mi je nestalo struje nakon instalacije i konfiguracija je napravljena onda pri normalnom bootu :wink:

eh jos da mi je naci pravi driver za moju graficku kartu… ajoooj :wink: kamo srece :wink: heh…

recite… i da … nemam nista protiv malih dobrotvornih priloga… naime - kupio sam pro verziju :wink:

odlucite pa mi javite… :wink:

pozdrav

ICE