Ok, super, ali baš zato ja nikad ne bih dao Slackware početniku da instalira.
bas je dobro da das pocetniku slackware…i ja sam vise naucio na slacku za 3 sedmice nego sto sam naucio za 3 mjeseca na suse-u !!!
sjedes i mucis se dok ne skontas kako ide :)…ili naravno pravac na forum
peace…
Ma Debian je najbolji 8)
Ljudi to je stvar ličnog iskustva i o tome se ne raspravlja. Komandna linija je uvijek ista a to je ono što je bitno. Svaki Linux kaolinux dje isti samo je stvar šminke ono o čemu Vi razglabate …
Recimo novi SuSE je meni dosad najljepša distribucija.
Pozdrav raja!
Godinama sam na suse-u ali ova 9.1 distribucija me pomalo razocarala, nasminkana brate do bola.
Instalacija je protekla OK, kopija koju ima je kvalitetna i potice iz naseg lug-a
Medjutim, osmi sitnih bagova kod mene se javio i jedan veci, ako pokusam da otvorim bilo sta iz yast-a sve se zaledi. Do duse yast radi u text modu ali i tu pomalo zapinje.
Dali se nekome od vas javio taj problem?
Ja sam trenutno vratio 9.0 da mogu rahat pokupiti sve pakete i zakrpe sa neta.
Strasno me zanima kakva li ce biti naredna distribucija suse-a, hoce li biti ukljucen i cd win xp-a u baznu instalaciju, da se pomaknem s mjesta :rolleyes:
P.S. Pozdrav svima, vjerovatno veci broj vas poznajem, samo se krijete pod nepoznatim nikovima. I pozdrav za gomeza, s njim sam preko mail-ova rjesavo probleme oko write-ra
Trenutno ima samo jedan veći problem za “kućne korisnike”, a to je da je
"wvdial" paket koji dođe uz SuSE 9.1 broken tako da se nakon prve modemske konekcije na internet počnu dešavati jako čudne stvari. (od poludjele konzole, mozille koja neće da radi itd. )
Opis i rješenje problema je na SuSE Update stranici.
http://www.suse.co.uk/uk/private/download/updates/91_i386.html
kppp on mi je ionako uvjek bio drazi
BTW, qinternet i kinternet, SuSE dialeri KORISTE wvdial
(Zbog toga je ovakva greška u wvdial kritična)
Neki ljudi žele da “uče”… a neki samo da koriste računar
a opet neki koji se smatraju vrlim linuxašima upale linuxa sat-dva dnevno, “uče”, a onda se vrate na windows da završne ozbiljne stvari…
[quote]BTW, qinternet i kinternet, SuSE dialeri KORISTE wvdial
(Zbog toga je ovakva greška u wvdial kritična)[/quote]
zasto se kod mene to ne desava ??? ja koristim kinternet …
konzola radi kako treba … zasad … ali ipak cu updateovati
Pozdrav prijatelju 8)
I ja koristim kinternet i nemam nikavih problema.
Ja imam par problemcica, valjda cete moci pomoci.
Za pocetak samo ovo:
Kako promijeniti velicinu ikonica u kmeniju. Mozda je to samo kod mene, a mozda to tako treba, naime, velicina ikona u kmeniju kod mene je 32x32 pri rezoluciji 1280x1024 i toliko zauzme prostora da skoro dodje do vrha monitora, pitam se sta je s manjim monitorima, laptopima i slicno. (Na laptop nesmijem ni pomislit instalirat iz tog razloga).
Dogodilo se posto bas nije dobra frekvencija osvjezavanja na ovoj rezoluciji, kada sam promijenio na “standardnu” 1024x768 dobio sam “dvostruki” kemni (ono, jedan pored drugog).
Hajd toliko za sada, nadam se brzom i efikasnom odgovoru
jeli meko instaliro pro9.1 verziju i dali uopce radi, ili nije uopce za koristenje?
Ma radi, savrseno…
samo jedna vazna zamka… ako ti treba sistem bez KDE.a ipak ga instaliraj, u protivnom ce te setup pitati koje libraries da uzmes… i ja sam dva puta pokusavao da to nekako sredim… ako instaliras neke pogresne, jednostavno neces moci nista da pokrenes… ( ni apache recimo )…
Pozdrav
ICE
Ja sam instalirao i na pc-u i na laptopu i fino radi na obadva compa. Nemam nikakvih problema. BIlo je problema u pocetku sa laptopom i instalacijom zato sto mi nije pokrenuo yast2 nego text yast pa je bilo povuci potegni, ali se i to sredilo bez vecih problema. Bilo je isto tako do konfiguracije video chipa na laptopu, ali sam i to sriktao. Na pc-u je sve fino ferceralo i fercera i dan danas.
Screenshotove mozete da vidite na http://www.D-Tech.d2g.com/ebay/suse/ i tu su novi u .png sa gnome.
Ako kome trebaju iso fileovi, javite se preko pm ili ovdje ostavite poruku pa da vam javim kako i gdje da ih skinete.
Pozdravi od
Dine.
Naso sam odgovor, ako neko bude imo isti problem. Odgovor je slijedeci:
u datoteci .kde/share/config/kickerrc promijeniti vrijednost promjenjive MenutEntryHeight iz 32 u zeljeni, npr 22 ili 16 kako sam ja stavio. Zatim u komandnoj liniji otkucati:
dcop kicker Panel restart
Uzivajte!
Dino, prodaješ li još ove cipele ? Baš mi se sviđaju.
Jarane prodajem sve. Od igle do lokomotive. Čak i dobre priče prodajem. Svi zainteresovani stanite u red i jedan po jedan.
To sam stavljao na eBay da prodajem. A dobro su mi stajale, mogu ti reči. Udobne, boli glava.
Pozdravi od
Dine