Progledao sam nakon sto sam ovo procitao…
[quote]Moj savet: batali PHP i uci .NET 3.5 - tu imas sanse da dobijes 40 000 pocetnu platu.
PHP je prevazidjena tehnologija i sada svi prelaze sa PHP-a na .NET ili na JAVU.
Zaista ne verujem da sada iko zaposljava PHP programere, kome je to sada potrebno kada je PHP sada potpuno inferioran u odnosu na .NET 3.5.
PHP moze da ti posluzi za neki mali privatni sajt pa eto za slanje forme, upload slike i sl, za te decije stvari, a ozbiljne stvari se rade u .NET-u ili u JAVI, PHP nije za ozbiljne aplikacije, nikada nije bio i nikada nece biti!
Ako ipak nadjes nekoga ko zaposljava ljude koji znaju PHP (ne verujem da ces naci ali hajde da verujemo u cuda), recimo da ces dobiti 20 000 dinara maksimalnu platu - naravno, u slucaju da si PHP guru, da znas sve da napravis u PHP-u i da to radi kao da je pisano u .NET-u.
Znaci, pitala si za minimalnu platu - minimalna plata je 0 (nema je, uci C#, nemoj da gubis vreme sa propalom napustenom tehnologijom kao sto je PHP/mySQL - ta tehnologija pripada proslosti i nema sanse da se to vise vrati, .NET i JAVA su 1000 puta bolje tehnologije, nema slabasni PHP sta tu da trazi).
A maksimalna plata je recimo 20 000 dinara.
Pa ako ti to odgovara ti radi za 20 000 (ako si PHP guru) - a moj savet ti je da batalis PHP i da naucis C# i da nadjes posao ako zelis da se bavis programranjem.
Ima jos PHP sajtova ali, veruj mi, svi ce preci na .NET:
- Apache je pukao
- PHP je pukao
- mySQL je spora i losa baza
- Linux (u svim varijantama) se pokazao kao jedno veliko gubljenje vremena i zivaca
- Cela OpenSource koncepcija je propala …
Saska, batali corava posla i uci C# (ili JAVU) i tu ces naci posao.
Pozdrav![/quote]