Ubuntu 10.04 iskustva?

Evo pa se iskaljujte ili falite :D, bujrum

EDIT:

• negativno (ocjena za ubuntu)
  • pozitivno
    -/+ (ovo znači da je minus po defaultu ali da ima rješenje :))

primjetio sam npr

da mi nekad izbuta ali mi je volume muted, reboot i proradi
da mi isto tako virtualbox neće da radi (nisu učitani moduli), može ili reboot ili ručno “modprobe vbox*”

šminka je plaha :), pogotovo što chromium ne moram više trpiti da je plav :smiley:
novine u nautilusu, split feature

stand by for news at 9

Za Ubuntu, neuobičajeno dobro radi :stuck_out_tongue:

Meni kao i obicno ne voli moj hardware.Rusi mi se dosta programa samo od sebe.Ne znam sta da kazem.Sminka i nista vise.
Cekam novi Mint :-))

desilo mi se sad da mi ne zeli instalirati broadcom firmware za wireless. kaze pogledaj log, ja otvorim log tamo pise da je postavio wireless. izgleda da ga moram instalirati da pogledam kako radi. barem grafa radi, ne trosi puno resursa. Jel samo do mene ili vise nema bootup menija vise? To me malo nervira jer moram proslijediti noapic na pocetku. Radio je dobro, mozda i ne trebam to vise dodavati, ali ne znam dok ne instaliram

[quote=mladapartizanka81]Meni kao i obicno ne voli moj hardware.Rusi mi se dosta programa samo od sebe.Ne znam sta da kazem.Sminka i nista vise.
Cekam novi Mint :-))[/quote]
Heh, s obzirom da je Mint ušminkani Ubuntu, sumnjam da ćeš dobiti išta više od šminka^2 :slight_smile:

Ja sam probao betu, dodje do login manager-a i kad upisem podatke , gnome se ne ucita i zakuje komplet racunar, probao RC isto to, ajd reko mozda je zato sto nije finalna verzija, skinuo finalnu verziju, isti problem. Cackao sam po netu vezano za to ali nista konkretno, ne mogu doci do konzole, apsolutno nista :smiley: tako da sam se vratio na mandrivu

[quote=meho_r][quote=mladapartizanka81]Meni kao i obicno ne voli moj hardware.Rusi mi se dosta programa samo od sebe.Ne znam sta da kazem.Sminka i nista vise.
Cekam novi Mint :-))[/quote]
Heh, s obzirom da je Mint ušminkani Ubuntu, sumnjam da ćeš dobiti išta više od šminka^2 :)[/quote]
Znas sta je najinteresantnije!?Mint mi nikada nije pravio probleme poput Ubuntu-a,ne znam ni kako ni zasto ali problemi koje sam imala u ubuntu-u nisu bilu u Mintu.Bilo je nekih slicnih problema kao sa zvukom ili mrezom ili codecima ali ovo rusenje programa samih od sebe nije.

kad instaliraš firmware moraš rmmod i modprobe tog modula za tvoju karticu ili reboot (ali ako si na live verziji to ti ne reboot ti ne odgovara :))

dodaj ovdje

sudo gedit /etc/default/grub

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash noapic”

sudo update-grub

ps:
ne vidi se, ali možeš i to napraviti, evo kako sam ja (zakomentarisao)

GRUB_DEFAULT=0
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=10

pps:
novi grub - novo gradivo :smiley:

btw sada login traje malo duže (ali se logira :)), plus fali onaj spalsh screen da vidiš da je nešta krenulu, vako samo ima background i stoji tako dok se sve ne učita :slight_smile:

-/+
kada je monitor isključen, upalim kompjuter, pa kada se u backgroundu čuje gdm zvuk upalim i monitor, rezolucija na monitoru mi bude meščini 800x600

uzrok, nema xorg.conf-a pa valjda sam ocijeni koju rez da mi podesi :slight_smile:

nvidia modul instaliran, e sad ne sjećam se jel tako bude i sa onim nouveau ali mislim da je i s njima ista situacija

rješenje, reboot ili restart gdm-a

-/+
aldin@home:~$ evince file.pdf

** (evince:8925): WARNING **: Error creating last_settings file: Error opening file ‘/home/aldin/.gnome2/evince/last_settings’: No such file or directory

Segmentation fault
aldin@home:~$ evince

** (evince:9083): WARNING **: Error creating last_settings file: Error opening file ‘/home/aldin/.gnome2/evince/last_settings’: No such file or directory

Segmentation fault
aldin@home:~$ mkdir .gnome2/evince
aldin@home:~$ evince
aldin@home:~$ evince file.pdf

rješenje, upgrade evince paketa, izbačen je u proposed reposu

[quote=nidla]kad instaliraš firmware moraš rmmod i modprobe tog modula za tvoju karticu ili reboot (ali ako si na live verziji to ti ne reboot ti ne odgovara :))

dodaj ovdje

sudo update-grub

ps:

GRUB_DEFAULT=0
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_TIMEOUT=10

pps:
novi grub - novo gradivo :D[/quote]
opisivao sam taj problem, da kad bootam sa izgasenim wirelessom i onda ga upalim nece da ucita firmware. ucita on modul svejedno. a pokusao sam i to. uopce nije bitno jer fw rucno instaliram. ni prije mi nije htio aktivirati driver iz onog jockey-a. sto se tice noapic opcije znam kako se dodaje na startup, nego nema vise onog menija na pocetku kada bootam live cd.

• (valjda)
    Provjeravanje diska (250GB, ext4) traje i po 4-5 minuta (i to od 70% do 100%). Ubuntu 9.10 odrađivao posao ispod minute.

@mladapartizanka: da nije boja problem? :smiley:

[quote=meho_r]- (valjda)
Provjeravanje diska (250GB, ext4) traje i po 4-5 minuta (i to od 70% do 100%). Ubuntu 9.10 odrađivao posao ispod minute.

@mladapartizanka: da nije boja problem? :D[/quote]
Hahaha,mozda xD

[quote=meho_r]- (valjda)
Provjeravanje diska (250GB, ext4) traje i po 4-5 minuta (i to od 70% do 100%). Ubuntu 9.10 odrađivao posao ispod minute.[/quote]
napravi drugačiji raspored particija :slight_smile:

/ (30%)
/home (70%)

[quote=Wizz][quote=nidla]kad instaliraš firmware moraš rmmod i modprobe tog modula za tvoju karticu ili reboot (ali ako si na live verziji to ti ne reboot ti ne odgovara :))

dodaj ovdje

sudo update-grub

ps:

GRUB_DEFAULT=0
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_TIMEOUT=10

pps:
opisivao sam taj problem, da kad bootam sa izgasenim wirelessom i onda ga upalim nece da ucita firmware. ucita on modul svejedno. a pokusao sam i to. uopce nije bitno jer fw rucno instaliram. ni prije mi nije htio aktivirati driver iz onog jockey-a. sto se tice noapic opcije znam kako se dodaje na startup, nego nema vise onog menija na pocetku kada bootam live cd.[/quote]
pa pročitaj šta sam ja uradio pa ćeš imati :wink: (ispod ps:-a, iz prethodnog posta)

[quote=nidla][quote=Wizz][quote=nidla]kad instaliraš firmware moraš rmmod i modprobe tog modula za tvoju karticu ili reboot (ali ako si na live verziji to ti ne reboot ti ne odgovara :))

dodaj ovdje

sudo update-grub

ps:

GRUB_DEFAULT=0
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_TIMEOUT=10

pps:
opisivao sam taj problem, da kad bootam sa izgasenim wirelessom i onda ga upalim nece da ucita firmware. ucita on modul svejedno. a pokusao sam i to. uopce nije bitno jer fw rucno instaliram. ni prije mi nije htio aktivirati driver iz onog jockey-a. sto se tice noapic opcije znam kako se dodaje na startup, nego nema vise onog menija na pocetku kada bootam live cd.[/quote]
pa pročitaj šta sam ja uradio pa ćeš imati :wink: (ispod ps:-a, iz prethodnog posta)[/quote]
ok, sad mi nije jasno. ja pricam o live cd startupu. ubuntu nisam instalirao

od logina do pojavljivanja gnome-a treba mu jako puno vremena.Prema najavama ocekivao sam da cu imati za 10 5 sekundi funkcionalan desktop.Kad ono ispade da su mi starije verzije imali brži boot proces.
nervira me minimize,maximize,close na lijevoj strani
programi često lede.
od defaultne teme me oči zabole.Više volim svjetlije boje.
ubuntu programski centar aka software centre mi pocne instalaciju i zastane.Vec mi se desilo sa nekoliko programa.Srećom tu je Synaptic.Ne kontam zasto su izmisljali toplu vodu.
aplikacije se nekako sporo startuju.

jedino sto sam primjetio je da mi za internet konekciju ne trebaju dodatni paketi već su sad na CD-u.Valjda zbog GIMP-a su ih ubacili.

Zakljucak:
Nista novo nista revolucionarno.