pogresan pristup. nije stvar u “mrsko procitati” man stranice nego je jednostavnije (bar ne moras citati nista :-)) drag’n’drop misem koristeci GUI.
ftp fajlova za kompjutera na server je svakako brze koristeci komandnu liniju, ali je GUI jednostavniji i laksi. ti ces to uraditi kuckajuci za 1.5 sec. a ja cu jednim potezom misa za 3.8 sec. jel’ stvarno mislis da si u dobitku? jos pogotovo sto je “hackersko” da se kuca sto brze, izgleda cool, pa su onda greske u pisanju tako reci obavezne. sto znaci da i tih 1.5 sec se zna na kraju zavrsiti kao 5.3 sec.
skoro sam imao “raspravu” sa jednim tipom koji mi je govorio kako nema sanse da ide autom iz mog mjesta do cikaga (cca 4.5 sata) nego k’o gospodin sa avionom za 45 minuta. onda mu ja kazem da mu racunica nije bas najtacnija jer ja stignem za 4.5 sata od svoje kuce, sa prtljagom u autu, do destinacije A u cikagu za 4.5 sata. a on mora naci kako se prebaciti do aerodroma (taxi, prijatelj ili svojim autom pa ga ostaviti na parkingu) i tegliti kofere; moras doci sat vremena ranije, cekas na aerodromu; kad stignes mmoras naci prevoz do odredista A - koje takodje moze biti sat vremena udaljen od aerodroma, opet teglis kofere…
avion je brzi, nema dvojbe. komandna linija je brza, nema dvojbe. ali ja bih radije proveo 4.5 sata u svom autu, od vrata do vrata nego 3 sata tegleci kofere.
ja cu radije ftp fajlove koristeci filezilla-u i misao ili keyboard shortcuts nego pomocu komandne linije ukucavajuci password svaki put i eventualno zaboravljajuci slovo u path-u i sl.