[quote=die7]jeste da je stariji post ipak moj feedback na Ubuntu 12.04
Posto pratim Ubuntu od samog postanka ali mi je od 10.10 uzasno blesav u kvm imam test system koji koristim kao test&use&drop i mogu reci da ovo nista ne valja elem
Performance nikakav, startup time i pored podesavanja inih parametara 40 sec, sve iznad 25 ne dolazi u obzir
Od update do update nestaju paketi upravo sam se oprostio od skype i temaviewera jer ia32-libs i drugih 190 paketa su novim update povuceni i markirani kao broken.
svakodnevni problemi bez smisla i mozga kerneloops svakih pola sata se javlja
Firefox verzija 13 pod Ubuntom mi vise ne nudi management favorita
standby ne funkcionise vise nakon update
KVM (nasted) ne funkcionise
alsa pravi probleme , ubuntu starta sa mute
Desktop Env. mrzne
Toliko o tehnici a sad licno misljenje
Unity smatram absolutno bezveze i bespotrebno cak mi i oduzima vremena da bi startao programe i imao pregled
Novi software centar je po meni obsolete
Globalna lajstna za aplikacije pri vrhu desktopa je smor zivi i posve neefikasan imam dva monitora i sad treba pola metra da sakacem do opcija
ovo je definitvno kap koja je presudila, od sada nema vise testiranja i ja i Bubuntu definitvno smo neprijatelji, pa ovo je gore iz vremena 2003 i Susetovih gadosti
@nidla, bez uvrede ;)[/quote]
bez uvrede meni ovo sve radi i to bez problema na tri mašine dva laptopa (HP nx6125 1G, ati, toshiba satelite 3G, ati, ne znam sad tačno oznaku, i AMD x2 3800, asrock, 4G, nvidia tra lala)
na poslu dupli monitori radi, kod kuće preko vga izbacim na TV može se napraviti dual monitor, mirror itd, lajsna se FYI može postaviti na oba monitora ili na jedan - kako ti paše (hint launcher placement u displayima)
s tim da na svima (od 12.04 verzije sam tako krenuo jer mi se ne da više 64bit, nisam uopšte osjetio neku razliku u perf, a imam manje glavobolja) koristim 32bit + PAE i ne koristim desktop pod kvm-om - koristim virtualbox i normalno da je sporije nego na barebone. Naravno server ide na 64bit.
šta ovo govori, znači da jednostavno može ti se potrefiti, ako te potrefi da ti ubuntu radi onda si hadžija.
naravno, ja bi takođe isto mogao pisati razne situacije koje sam doživljavao sa ostalim distro, to bi baš bio golem spisak, ali nije fol da panjkam neki distro, ja ga kompariram sa ubuntuom pod premisom da su oba bez “defekata”, a ne na jednoj mašini mi vga driver radi super na drugoj FPS katastrofa i onda kažem ne valaj ubuntu - iako na drugoj radi perfektno.