Ne treba zaboraviti naglasiti da to važi za neke slučajeve, ne sve. Ja mogu reći, npr., da 8.10, 64-bit, radi odlično, bez greške, bolje od bilo koje Ubuntu verzije do sada
Ma ja,to je od konfiguracije do konfiguracije,kako mu koja pase:-)
Postao peka izgleda, ha?
Meni 8.10 nije radio ama baš nikakve probleme. Maknuo sam ga doduše nakon 5-6 dana jer sam se igrao sa net install diskom za hardy. Ne namjeravam više napuštati LTS-ove.
sto je dzaba i nevalja vratite se na widows i crakovane programe zar ste vec zaboravili probleme koje ste imali ali mislim da je lakse kritikovat nego napravit ili popravit ja sam presretan sa ubuntu
ja samo prezadovoljan,doduse ne mogu neki komentar ostaviti jer sam presao sa xp-a na ubuntu tako da… ali jedino sto mi se desilo par puta da mi je Pidgin pao,a ostalo sve frcera bez ikakvih problema
Ma prava:-=)
Pa mislim da ti ovaj komentar ne stoji ovdje!Ja samo govorim da kod mene postoji nestabilnost pa pitam za druga iskustva,a eto vratila sam konacno na 8.04 i sad je sve tip top!!
Pozz
ja samo prezadovoljan,doduse ne mogu neki komentar ostaviti jer sam presao sa xp-a na ubuntu tako da… ali jedino sto mi se desilo par puta da mi je Pidgin pao,a ostalo sve frcera bez ikakvih problema :)[/quote]
Eeeee, nagledat ćeš se ti još Pidgin-ovih padova
al zato je tu kopet ja sam par puta bio konektovan sa kopet i pid gin u isto vrijeme sve radi bez greske doduse zivim u Francuskoj i mislim da nam je konekcija mnogo bolja nego u BiH
Ja taman dosao ovamo da se pozalim na Ubuntu stabilnost kad vidjeh ovaj topic.
U jednom danu mi se 2 puta smrznuo skroz tako da sam morao uraditi hard reboot. Firefox je crashirao 3-4 puta sam od sebe. A jos dan nije zavrsio :S
Imam 64 bitni procesor i 32 bitni Ubuntu. Jesam li trebao mozda ipak instalirati 64 bitni Ubuntu? (Kad sam krenuo download 64bit Ubuntu vidio sam AMD u imenu file pa sam odustao. Kod mene je Intel Core2 Quad.
[quote=SamirBL]Ja taman dosao ovamo da se pozalim na Ubuntu stabilnost kad vidjeh ovaj topic.
U jednom danu mi se 2 puta smrznuo skroz tako da sam morao uraditi hard reboot. Firefox je crashirao 3-4 puta sam od sebe. A jos dan nije zavrsio :S
Imam 64 bitni procesor i 32 bitni Ubuntu. Jesam li trebao mozda ipak instalirati 64 bitni Ubuntu? (Kad sam krenuo download 64bit Ubuntu vidio sam AMD u imenu file pa sam odustao. Kod mene je Intel Core2 Quad.[/quote]
- nema veze što je 64bitni proc
- možeš ti i na intelu instalirati iako piše AMD (to je zato što je AMD prvi izbacio 64tvorke )
[quote=SamirBL]Ja taman dosao ovamo da se pozalim na Ubuntu stabilnost kad vidjeh ovaj topic.
Imam 64 bitni procesor i 32 bitni Ubuntu. Jesam li trebao mozda ipak instalirati 64 bitni Ubuntu? (Kad sam krenuo download 64bit Ubuntu vidio sam AMD u imenu file pa sam odustao. Kod mene je Intel Core2 Quad.[/quote]
ja sam uklopio 64 bitni sistem sa 64 bitnim procesorom i za sad nemam nikakvih problema
[quote=tale][quote=SamirBL]Ja taman dosao ovamo da se pozalim na Ubuntu stabilnost kad vidjeh ovaj topic.
ja sam uklopio 64 bitni sistem sa 64 bitnim procesorom i za sad nemam nikakvih problema[/quote]
Kad smo kod 64-bitnosti:-),jedno pitanjce.Dakle,ako instaliram 64bitni ubuntu da li cu moci koristiti sve programe kao i sada dakle imaju li svi oni podrsku kao i za 32bitne ili to nema veze s tim?
Ja lično još nisam naišao na program koji nema 64-bitnu podršku (osim java-e i flash-a do skoro). Čak i u slučaju da nema 64-bitne varijante, može se i dalje instalirati 32-bitna. Mislim, ne želim nikoga nagovarati ni na šta, samo iznosim moja iskustva: 64-bit kod mene radi odlično, još od 7.04
[quote=mladapartizanka81][quote=tale][quote=SamirBL]Ja taman dosao ovamo da se pozalim na Ubuntu stabilnost kad vidjeh ovaj topic.
ja sam uklopio 64 bitni sistem sa 64 bitnim procesorom i za sad nemam nikakvih problema[/quote]
Kad smo kod 64-bitnosti:-),jedno pitanjce.Dakle,ako instaliram 64bitni ubuntu da li cu moci koristiti sve programe kao i sada dakle imaju li svi oni podrsku kao i za 32bitne ili to nema veze s tim?[/quote]
32-bitni programi možda neće biti potpuno kompatibilni sa 64-bitnim operativnim sistemom ovo je copy/paste da se odma razumijemo ja sto sam do sad instalirao aMSN,KMess i probao vlc kod kojeg mi se jedinog javio problem,ali ipak mislim da nije zbog toga,nadam se da ce ti neko dati pravi odgovor
presao sam na KDE sinoc da vidim hoce li to eliminisati bar neki od problema. Iako sam cuo da ovaj zadnji KDE nevalja nista.
Zavisi šta podrazumijevaš pod “zadnji”. Ako misliš na v.4 općenito, mnogi kažu tako. Ali isto tako, priča se da je zadnji KDE, tj. v.4.2. odličan. Nisam lično testirao (ne još), samo prenosim utiske sa foruma
ja sam na 4.1.3 trenutno. Vidio sam da ima i 4.2 ali neznam zasto update nije uhvatio to i instalirao?
nadodju za sve tehnicare i crni dani. ne moze se to izbjeci… da je sve cakum pakum trebali bi se zabrinuti