[quote=medo]Mozda:
sudo apt-get install --reinstall nautilus gnome-panel
restartuj
Ako nece:
Cesljaj gconf-editor
ili
mv ~/.gconf gconf-back
pa restartuj
vidi rezultat iako ce neke postavke kao konfiguracija panela, ikone thema, compiz settings itd nestati.
naravno da ih opet mozes izvuci ako preimenujes .gconf-back dosje iz home foldera.[/quote]
Ovo boldirano je pomoglo!
HVALA MEDO PUNO!
Spustio sam se na 8.04 da vidim hoce li se stabilnost popraviti. Clean install.
Jedna od zadnjih stvari sto sam na 8.10 uradio je bila da instaliram nvdidia 180 driver. Po prvi put je linux na nesto licio nakon toga. Moj najstariji problem sa linuxom, da su mi fontovi sjebani, slova prebliza jedno drugome i presitna na nekim stranicama i boldirana premasna se popravio bio po prvi put!
Sad sam na jedvite jade nakako uspio instalirati nvidia 180 na 8.04 tako sto sam dodao 9.04 reposiotory na kratko, instalirao driver, i onda izbacio taj repository, ali su mi slova i dalje sjebana kao sto su uvijek bila. Tracak nade ugasen nanovo.
Pogledacu jos par dana da vidim da li je stabilnost rijesena cisto radi radoznalosti, ali ovakvo kako je ovo je neupotrebljivo kao primarni OS. Nakon skoro mjesec dana stimanja sam opet na nuli i 2 milimetra sam od da dignem ruke zauvijek od linuxa.
Koja ti je graficka i koji ti je monitor? Jesi li probao instalirati msttcorefonts?
[quote=DadoV]Koja ti je graficka i koji ti je monitor? Jesi li probao instalirati msttcorefonts?
[/quote]
wow sad mi ovaj forum izgleda 100 puta bolje!!! Nekoliko sajtova koji su me iritirali sad izgledaju jako dobro. Yahoo mail i dalje malo losije izgleda, ali cini mi se da je i on puno bolji nego prije!
Zaledio mi se i ovaj 8.04 prije par sati ali imam osjecaj da je tu nesto drugo bilo u pitanju. Mozda nisam trebao ovaj 180 driver instalirati. Mozda najbolje da reinstaliram 8.04 opet iz pocetka i sa ovim msttcorefonts fixom da koristim stabilniji nvidea driver?
A mozda jednostavno imas problema sa nekim hardverom ?
Samire, provjeri jel ti fonts dpi 96 ili 120dpi ili nešta lijevo (u GNOME Control Centru)
fonta je 96 dpi . Da ga ostavim na tome?
ipak cu reinstaliraty 8.04 da se kutarisem mogucih nestabilnih 180 drivera i nadam se da ce sa starim driverom ova gore iznad komanda da radi dobro kao i sa ovim.
96 je ok, grafa u ovom slučaju ne igra ulogu s fontovima, AFAIK