“Moze”
verujem da ima i takvih da odmah pitaju bez googlanja, ali mislim da je veci broj oni koji prvo potraz sami odgovor i ako ne ide onda pitaju. dobro, neko trazi 5 minta neko 2 sata, ali mislim da je to nevazno. jer po tvojoj i “odomacenoj RTFM” ideji ucitelji/profesori/nsatavnici ne bi trebali nista da objasnjavaju nego samo kazu “sutra radimo tranzistora” i da djaci sami trebaju da nauce o svemu?!!?!?
forum je ista stvar. ja nesto ne znam, ili znam povrsno i pitam za savjet. ako je odgovor preobiman, odnosno pitanje “presiroko” onda uputis ovog sto je pit’o na neko od dobrih mjesta gdje moze naci odgovor.
zamisli scenu, odem u prodavnicu da kupim komjuter i pitam prodavaca o kompjuteru koji o prodaje a on kaze RTFM?
druga stvar koja je se cesto desava a totalno je bezveze sto se cesto javljaju ljudi kojima je mrsko odgovorati ali se osjecaju “obaveznim” da kazu nesto “pametno” i onda izvali RTFM. da, jaaaaaaako pametan odgovor. ako je nekome mrsko odgovoarati ili smatra da je pitanje glupo (jednom jedan rece nema glupih pitanja nego samo glupih odgovora) onda jednostavno preskoci topic, ne obracaj paznju. sa ovakvim tipom odgovora se nece nista postici osim sto ce se osoba koja je pitala “odbiti” od foruma.
man stranice su namjenjene, po mom misljenju, kao mali dzepni prirucnik, podsjetnik, (uglavnom) bez primjera i detaljnih objasnjenja.
neko postavi dokumentaciju link - odlican link i pravi odgovor.
trece, jel’ nekom e palo na pamet da su man stranice i kao i veci dio objasnjanjea na engleskom i da neki nemaju bas dovoljno znanje engleskog da bi mogli nauciti o tome?
ili, da sumiram: spustite se malo na nizi nivo, nivo pocetnika, prije nego sto pocnete objasnjavati. pomaze puno.
p.s. ono sa “zna” je ispalo dobro.