Kažem ti ja Vedrane da će Ubuntu biti najbolji… 8)
Ja sam davno naručio, ali nikada ništa nije stiglo.
i ja sam ali čuo sam da treba 2-3 mjeseca da dodje ali ja sam zato skinuo CD i super je…
Jes da na mojoj masini ima problema i ne preporucujem ga nikako sa RaiserFS…
Ali mi se pravo svidja i ima ljep GNOME
Kome treba neka se obrati. Imamo na raspolaganju posljednju verziju.
Možda su trebali ostaviti jedno mjesto za upload mape (da bi znali naći Bosnu)
koliko cd-ova, možeš li preko nekog studenta poslati na ETF-SA?
Ma možemo mi skinuti Ubuntu, biće za jednu noć
Nije problem, Ubuntu dolazi na jednom CD-u i ako ga ne skinu… nije nikakva frka.
ja imam live cd, ako treba skinuću i instalacijski CD.
btw, live CD je zasnovan na jednoj varijanti Knoppix-a (Morpix), tako da s te strane nije ništa posebno. Ali je zato GNOME 2.8 definitivno šminka
Ubuntu inaće radi sa Sid jezgrom… Pisao sam o tome ovdje: http://forum.lugbih.org/viewtopic.php?t=1409
[quote]ja imam live cd, ako treba skinuću i instalacijski CD.
btw, live CD je zasnovan na jednoj varijanti Knoppix-a (Morpix), tako da s te strane nije ništa posebno. Ali je zato GNOME 2.8 definitivno šminka ;-)[/quote]
nisam još vidio taj ubuntu, ali ovo je zasad šminka šminki
Haj ti ili Vedran skinite ovaj ubuntu da probamo.
Fale jos samo Tom i Jerry ! [-(
Ovo je demokratski sajt, svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, zato evo pogledaj kakve su uživo, možda je na prethodnoj slici bilo malo dječije, ali meni su dobre.
Izvinjavam se zbog offtopic-a.
A zašto nisu stavili i KDE na ovom Ubuntu-u?
ja sam ubuntu instalirao prvi put najvise zbog toga sto nema KDE i sto mu je dafaultni desktop GNOME (pravo sredjen samo mi one boje ne leze nikako ) jednostavno imas ono najosnovinije a sta ti jos treba imas apt-get pa skines sebi… tako i kde
ubuntu izlazi svakih 6 mjeseci kao i gnome i pretpostavljam da ce i dalje imati samo gnome a najvaljuju i GUI instaler…
ma fali mi KPPP
Postoji dosta prilično dobrih KDE baziranih Live CDova, eto recimo Knoppix, BHLD PCLinuxOS itd. ko voli nek izvoli. Gnome ljubitelji imaju sad Ubuntu, Gnoppix i još par, onda tu je Damn Small Linux (Fluxbox), pa par onih CDova sa XFCE, mislim ima ponešto za svakoga.
osim sto je dzaba dostava- ništa naročito…
fazon je što je debian i nije baš sretna okolnost instalirati pakete, rado bih jednu laganu distro sa KDE, koja ima neki “yast” lol ili kao kod MDK “paketiranje”, u rpmima,
ma slomio sam se jarane oko BHLD i nisam mogao, da snimim modem, ugledao sam kernel source 2.6.7 (bilo je i drugih, ali sam na ovome bootao sistem) na Kpackage (trebala mu je godina dok je sve učitavao nešta DEB APT, pa pravio stablo, još moj kompjuter spor, pa nikad da završi), ali ih nije mogao insatlirati, kliknem ja na install, ali on hoće da skida nešto sa ftp-a, Bože sačuvaj, isključim tu kvakicu, ali nije pomoglo, zato ako budete mogli da nekako skontate, dosemu (oko 5MB), fpc (oko 15) i drivere za intel 536ep (oko 1MB) na sljedećoj verziji, ma treba mi zato što je fin OOo, i što vi ubacite dosta sitnih programa koji nisam viđao prije ali su korisni, preglednici, Kget isl. na, zato sam se nadao da će biti KDE na Ubuntu-u. Ma ja bih najradije SuSE 9.2, ali zbog “freez-a” mi je MDK, koji je preety OK, ali malo me nervira što na OOo ima samo GNOME ikone.