Ubuntu Ultimate Gamers Edition

Ćao svima! Zanima me da li iko ima “Ubuntu Ultimate Gamers Edition” jer je ona teška oko 4gige a ja nemam net nego samo na poslu pa bi me šef upuc’o kada bi mu potrošio toliko bandwidith-a. :smiley:

Stanujem u Sarajevu pa ak mi može 'ko kopirati to čudo da instaliram kod sebe kući na lapatopu.

Hvala unaprijed. :wink:

P.S. Moja mail adresa je veki86 ludo-a gmail tacka com

??? Bilo ko??? Niko?? :cry:

Sta bas niko nije skinuo ovu distribuciju?

Čovječe nije ni 3 i po sata prošlo… naleti sutra ili prekosutra.

Faaaalaaaaa puuuuuuuunoooooooo! :lol:

Izvini, mislim da me nisi shvatio… nemam Ubuntu Gaming edition ali ako neko ima siguran sam da će se javiti na forumu danas ili sutra.

E joj jeste mi neka pomoć… :x

evo prošlo je više od 24 sata i niko ništa, a znam da neko mora imati to, a EMX je čak i dao preporuku za tu distribuciju, što znaći da ju je vjerovatno koristio… inaće nebi mogao da je preporući.

Ništa, nema druge nego da sam da skinem 4gige, a onda mi se ćini da ULK nema svrhe, ako ću sam sve rješavati.
Ili jednostavnija opcija da nastavim koristiti win xp home koji sam već dobio uz laptop, njega barem neću morati skidati sa neta… al on je bezveze a druge mi izgleda nema. Hvala. Ćao.

[quote=veki]Ništa, nema druge nego da sam da skinem 4gige, a onda mi se ćini da ULK nema svrhe, ako ću sam sve rješavati.
Ili jednostavnija opcija da nastavim koristiti win xp home koji sam već dobio uz laptop, njega barem neću morati skidati sa neta… al on je bezveze a druge mi izgleda nema. Hvala. Ćao.[/quote]
Ovako ja obradjujem tatu kad hocu nesto :smiley:
Zamoli nekoga sa foruma da ti skine Ubuntu Gamers Edition umjesto da se samosazalijevas ovdje … Ja bih rado ali nemam toliki limit a i presporo bi bilo. Najbolje je da posaljes PM aldinu jer je on hardcore ubuntu lik.

Slobodno nastavi koristiti :slight_smile: nama ni u dzep ni iz dzepa :slight_smile:

Ja sam na flatu, al Ubuntu … gamers edition O_o … download iste, te posiljka ce da kosta … :wink:

ali sam anti-gamer…

A Emxa već odavno nema na forumu…

[quote=veki]E joj jeste mi neka pomoć… :x

evo prošlo je više od 24 sata i niko ništa, a znam da neko mora imati to, a EMX je čak i dao preporuku za tu distribuciju, što znaći da ju je vjerovatno koristio… inaće nebi mogao da je preporući.

Ništa, nema druge nego da sam da skinem 4gige, a onda mi se ćini da ULK nema svrhe, ako ću sam sve rješavati.
Ili jednostavnija opcija da nastavim koristiti win xp home koji sam već dobio uz laptop, njega barem neću morati skidati sa neta… al on je bezveze a druge mi izgleda nema. Hvala. Ćao.[/quote]
Popravio si mi jutro. LOL.

U čovjeće, samo spomeni windowse i odma’ dobiješ 6 odgovora…

"Ovako ja obradjujem tatu kad hocu nesto"
Ha ha ha - simpatično sročeno, al ne pije vode. Ja što sam mislio to sam i napisao - iskreno.

“Ja bih rado ali nemam toliki limit” - nema veze, svejedno hvala. :wink:

“Najbolje je da posaljes PM aldinu jer je on hardcore ubuntu lik.” - očito ta opcija otpada jer “ali sam anti-gamer…”.

“Slobodno nastavi koristiti nama ni u dzep ni iz dzepa” - Testni, ko si sad pak ti? Ako govoriš ispred ULK-a onda bezveze pričaš jer udruženja se upravo registriraju u tu svrhu - da budu udruženja. A ako ULK ne daje nikakvu podršku budućim korisnicima Linuxa, onda to nije Udruženje Linux Korisnika, nego Udruženje Forumaša i Genetskog Inženjeringa. A ako si tek neki član foruma, kao i ja, onda džabe trošiš dah: ja sma pitao ko IMA tu distribuciju, ne ko NEMA distribuciju…

"Ja sam na flatu, al Ubuntu … gamers edition O_o … download iste, te posiljka ce da kosta … :wink: " - i onda ono linux besplatni os? Jeah, right! Malo morgen. Isto se prodaje, samo se ne prodaje proizvod (licenca) nego usluga (skidanje sa neta). OK, reci koliko će koštati pa ću ti ja reći da li mogu da toliko izletim kupujući besplatan software.

“A Emxa već odavno nema na forumu…” - spade ULK na emx-a i još pokojeg

“Popravio si mi jutro. LOL.” - Drago mi je, avdija da je bar neke koristi od ovog topic-a. Meni nije sve bas tako sareno pogotovo kad mi je hard disk cist ko suza pa ga već 6 dana ne mogu koristiti.

Ak neko ima još koji zanimljiv odg., samo se javite. Ionako odgovaram na pauzi sa posla. Ćao svima. Orginalni ste! :wink:

P.S. Bez ikakve zamjerke - ništa osobno.

Svrha ULK-a je definisana statutom.

ULK pruza podrsku - samo sto ne ispunjava zelje … :slight_smile:
Ja sam samo reagovao na tvoju, “prijetnju” da ces nastaviti koristiti windows :slight_smile:

[quote=veki]U čovjeće, samo spomeni windowse i odma’ dobiješ 6 odgovora…

"Ovako ja obradjujem tatu kad hocu nesto"
Ha ha ha - simpatično sročeno, al ne pije vode. Ja što sam mislio to sam i napisao - iskreno.

“Ja bih rado ali nemam toliki limit” - nema veze, svejedno hvala. :wink:

“Najbolje je da posaljes PM aldinu jer je on hardcore ubuntu lik.” - očito ta opcija otpada jer “ali sam anti-gamer…”.

“Slobodno nastavi koristiti nama ni u dzep ni iz dzepa” - Testni, ko si sad pak ti? Ako govoriš ispred ULK-a onda bezveze pričaš jer udruženja se upravo registriraju u tu svrhu - da budu udruženja. A ako ULK ne daje nikakvu podršku budućim korisnicima Linuxa, onda to nije Udruženje Linux Korisnika, nego Udruženje Forumaša i Genetskog Inženjeringa. A ako si tek neki član foruma, kao i ja, onda džabe trošiš dah: ja sma pitao ko IMA tu distribuciju, ne ko NEMA distribuciju…

"Ja sam na flatu, al Ubuntu … gamers edition O_o … download iste, te posiljka ce da kosta … :wink: " - i onda ono linux besplatni os? Jeah, right! Malo morgen. Isto se prodaje, samo se ne prodaje proizvod (licenca) nego usluga (skidanje sa neta). OK, reci koliko će koštati pa ću ti ja reći da li mogu da toliko izletim kupujući besplatan software.

“A Emxa već odavno nema na forumu…” - spade ULK na emx-a i još pokojeg

“Popravio si mi jutro. LOL.” - Drago mi je, avdija da je bar neke koristi od ovog topic-a. Meni nije sve bas tako sareno pogotovo kad mi je hard disk cist ko suza pa ga već 6 dana ne mogu koristiti.

Ak neko ima još koji zanimljiv odg., samo se javite. Ionako odgovaram na pauzi sa posla. Ćao svima. Orginalni ste! :wink:

P.S. Bez ikakve zamjerke - ništa osobno.[/quote]
nastavi koristit windows. od njih ces dobit podrsku (ne znam dali si ikad probao nazvat support centar?)

Ako bi neko bio ljubazan kad vec spominje ovu distribuciju da samo stavi link da ga svucem sa neta nemam ja limitiran net. Bio bih zahvalan a mozda bi mu mogao ja poslati postom ako nije problem:) Malo ce da potraje dok se skine al nije frka.

“Svrha ULK-a je definisana statutom.” - a to jeeeeeee…? Skup veseljaka? :lol:
"ULK pruza podrsku - samo sto ne ispunjava zelje … " - Kako mi može pružiti podršku za tu distribuciju kada je niko uopće ni nema? To je isto kao da je u fabrici automobila nestalo aluminija pa sada “aluminijske” felge rade od bakra… Nidje veze. Nije ovo muzička top lista pa da tražim želje. Ako bi netko u Sarajvu trebao imati tu distribuciju onda je to ULK. Ak ništa drugo da barem stave na policu i kažu kako su profesionalci u svojoj branši.

“Ja sam samo reagovao na tvoju, “prijetnju” da ces nastaviti koristiti windows” - Prijetnju? Ova ti je dobra. Iznesem svoju situaciju, kažem koje su mi jedino opcije preostale i još te proglase teroristom, ha ha ha :smiley:

“od njih ces dobit podrsku (ne znam dali si ikad probao nazvat support centar?)” - Naravno,svi kompjuteri u firmi su na windowsima i uvijek ih dobijem… Ti očito nisi jer si postavio takvo pitanje. Što se tiće podrške Microsoft je jači od ULK-a isprobano! Ali to nije smisao ovog topica, ja želim imati LINUX ner WINDOWS, samo prijatelju, ne znam kako da dođem do njega! ĆAO.

Evo linka majstore! Svaka ti čast! :smiley:

http://uu.enarel.eu/iso/ubuntu-ultimate-1.4-gamers.iso
ILI
http://exo.enarel.eu/iso/ubuntu-ultimate-1.4-gamers.iso

Mozda i jeste. Ali sigurno u njemu ne pise da je ULK obavezan tebi nabaviti distribuciju ili ti pruziti podrsku …

“Ali sigurno u njemu ne pise da je ULK obavezan tebi nabaviti distribuciju ili ti pruziti podrsku …” - polako, spusti loptu čovjeće, udahni i izdahni, sve je uredu. Niko nije ni našto obavezan. Ali kada bi ULK meni nabavio distribuciju nabavio bi i svima koji bio eventualno poslije mene tražili, znači ne radi se samo o meni. Radi se o Linux Korisnicima, budući da je ovo Udruženje Linux Korisnika. Radi se o profesionalizmu a ne o tome šta je tko obavezan. Siemens nije obavezan imati dobru kameru na mobu, ali to nosi posljedice za sobom…