Prelazak sa antamedia internet caffe-a na ovo je dosta neobican tj server je server ali klijent pc mi odstupa nije problem install nego nisam skontao dje mi zbrise program vidim kad kad se pali pc na 2 sec i to je to desktop ostane otkljucan nema klijent menu-a. Sutra imam dan pred sobom pa cu lagano mozgati, mada sad i sa laptopa pokusajem da startam klijent program ali neide mi instaliran a nema ga
Koliko vidim trebalo je mkahawa-client prilikom instalacije da te pita da definišeš usera kojeg će “preuzeti”, nakon toga kad se logiraš kao taj user ulaziš u mkahawa client. Naglašavam da user mora postojati prije instalacije.
@vedran ovako kad instal ovaj mkahawa client on trazi jedan fajl pa drugi pa treci kao na tutorijalu i kad pratim progress on zapdne na 4 mm od kraja i tako stoji ako ja uradim reset pc-a odem u synaptic on mi da komadu koju kopiram i izvrsi se do kraja instalacija onda me pita za user prvi pa user drugi i ip servera ja to unesem reset pc-a on se pojavi prilikom boot-a i ostane desktop otkljucan moze se svemu pristupiti a server nevidi pc da je ukljucen
znaci posto su stanice svaki pc mi ide redom evo npr. stanica2 drugo mi trazi pod kojim mdenom ce biti dostupan na serveru stavim PC02 i onda ip servera ali na serveru je taj klijent na X nema ga nemogu upravljati njime
gledam jel ikako moguce preko wine pokrenuti ovaj prijasnji caffe manager?
try this:
http://sourceforge.net/projects/mkahawa/forums/forum/955736/topic/3703401
ako nista pitaj tamo na tom forumu
Iz nekog razloga mi radi autologin
http://oi43.tinypic.com/1zqviac.jpg
p.s slika je katastrofa pojavi se na sec pa sam je mobom ufatio
[quote=nrg]Iz nekog razloga mi radi autologin
http://oi43.tinypic.com/1zqviac.jpg
p.s slika je katastrofa pojavi se na sec pa sam je mobom ufatio[/quote]
ugasi autologin pa probaj, cackaj, najprije ces tako naci
Ja sam sad probao na virtuelnoj masini klijent/server mkahawa. Ovo je stvarno dobra stvar. Sto se tice autologina, samo ga iskljuci. Ocito je po defaultu u toj distribuciji sto koristis. (Zorin?)
Kako da ga iskljucim pojasni malo
skontao sam autologin sad mi stoji klijent zakljucan ali ga server nevidi kad probam sa mambers acc nista se nedesi
Vjerovatno negdje u postavkama, sumnjam da je neko na forumu koristio tu distribuciju da zna tacno kako :S
Ovaj mkahawa stvarno zna glavobolju da zada, ajd login ok to sam skontao sad stoji pc tj klijent zakljucan na serveru normala kao i na svakom kreiram members acc koji ima user ali pass samo pise reset pass nidje postavke i kad proba se na klijentu da udje pise failed jer normala trazi pass a nemas ga dje postaviti,
drugi problem nema ako je klijent krenuo ok mjeri mu vrijeme ali nista dalje jer neraspozna ga server nema ama bas nikakve kontrole sa servera na klijentu ugasi pc npr ili reset,
jel moguce ikako da se sa xp instalira caffe manager prijasnji sto sam koristio pomocu wine mi neide
Ja pravim gresku login ekran nije to taj sto meni treba za members acc
Taj autologin ostavi, treba da se “digne” mkahawa login screen nakon sto se “uloguje” taj korisnik koji je definisan.
Za ostalo, bum pogledal’ pa javim
Jel moguce kako da ko pristupi pc-u preko remote assistance neznam jesam li se pravo izrazio sto ima preko msn-a pomoc, ko je strucniji da malo vidi u cemu bi mogao biti problem
Moze preko TeamViewer
Aha super, vidim podraje ubuntu install cu ga pa ko bude voljan neka javi se
Sve se može preko wine-a vrlo jednostavno.
Ne moze se puno toga preko wine-a. Barem ne jos
Ko moze svaka mu dala, ( vode da se napije ) antamedia internet caffe je u pitanju
With all due respect, druze dugi, ne lupaj.
Antamedia Cafe je software koji se veze uz razne low level windows hepeke i ti kazes da ce to preko wine da radi na linux-u ?
Are ya fickin’ siRius Black ?
I ja sam jedan vlasnik internet kluba koji ce ili stavit kljuc u bravu ili nekako preci na linux posto sa ovom zaradom nemam sanse da kupim licencu za windowse, kakvo je sad stanje cijena koje su postale simbolicne mogu sebi platu zaraditi i to je to. Ja sam vec isprobao Ubuntu i sto se tice samog interneta, surfanja prezadovoljan sam nema gotovo nikakve razlike cak mi se cini da je i brzi ali moj problem nastaje sto je glavni izvor prihoda mog kluba igranje igrica: Liga og legends, COD2, WOT, CS, San Andreas i Company of Heroes. To pokusavam ali mi nekako ne ide, surfajuci internetom naletim na Zorin verziju Linuxa koji je kao vise prilagodjen igranju win igara pa ako neko ima vise iskustva da nesto napise o tome.