super lista… stvarno 2-3 godine online i samo 8 preduzeca ( ili ja ne vidim vise )… ko sta, za sto koriste i cim se bave… mozda bi bilo jos interesantno da se od firmi mozda zatrazi neko misljenje kako im je linux pomogao ( ili odmogao … zavisno )… jer upravo su takve informacije vazne… kad vidim da neko drugi koristi linux, iz iste branse i da je taj isti postigao to i to, onda ce se i meni upaliti lampica ( neonka ili sta vec )…
sto se tice legalnog software.a - to mi je jasno, ali eto bolje sprijeciti nego lijeciti kaze jedna izreka, pa zasto bi ja recimo cekao da me neko kazni ( kad tad ) radi ilegalnog software.a kad mogu imati nesto legalno…
Pozdrav
Ice
Pa to je lista ljudi koji su popunili onaj formular, ne možemo mi sad hodati po firmama s puškom i tjerati ih da se prijavljuju. Naravno da ih puno više koristi Linux ali niko od njih nije zainteresovan da podrži udruženje, ne vide od toga neke koristi. Za ovo čekanje, ti k’o da nisi iz Bosne ovdje svi žive od danas do sutra, pa i firme, ja još nisam vidio firmu koja planira na duže od godinu dana.
hm… cuo sam da ne planiraju nista nije bas potrebno da tjerate firme da popune formular, ali ja mislim da bi se malo novca ( ako postoji ) moglo potrositi na marketing
Pozdrav
Ice
Ma nisam ja reko da se treba predat, ma nesmijem nista vise rec, imam osjecaj da bi me u stvarnosti bono istukla :azdaja:
A eto prijavio sam se i ja za tu listu, pa ce bit 9 8)
ja sam malo zakasnio, ali nema veze, jos nije odluceno.
NEDO BOG DA SE TO DESI
ali ce se desiti.
zasto ?
evo vam primjera, nedavno su protjerali ove sa pijace. Zasto ? ZATO STO NE PLACAJU POREZ. NE ZATO STO JE TO ILEGALNO ili zato sto je neka zastita autorskih prava. NEGO ZATO STO ONI NEMAJU PROFITA OD TOGA.
Sa ovim je isto(mada nisam siguran). Ako odobre onda ce pare ici i njima i MSu. Ako njima bude islo manje od odgovarajuceg onda ce preci na Lx.
Sve zavisi koliko ce oni para u dzep trpati.