Da li je neko spreman da mi postom posalje RedHat 9.0! Ja sam u Austriji! Naravno ja bih platio postarinu!
zaineresovani neka se jave na moj mail: tarslana@edu.uni-klu.ac.at
hvala
trenutno nisam u mogucnosti da ga skinem sa neta a i zgleda previse komplikovano! :oops:
:):
Zašto misliš da je komplikovano?
- Skini fajlove sa nastavkom .ISO na svoj računar.
- Naprži ih iz nekog programa za prženje koristeći opciju “Burn Image”. Npr. iz Nero-a zatvori wizard i klikni na File/Burn Image i nadji ISO fajl.
- Viola (što bi rekli nepismeni amerikanci).
Normalno opcija da skines ISO vrijedi samo ako imas nesto brze od 56K modema. (posto ti trebaju 3 CD-a :))
hm… posto sam ja u Austriji, a i meni bi trebao crvenokapac, dajte mi adresu, pa kad skinem, valjda cu sprziti ovom G-LOCKU nekako i poslati…
Pozdrav
ICE
To bi bilo odlicno IceBreaker-u! poslao sam ti na private moju adresu! postarinu naravno placam ja! hvala
IceBreaker-u! hvala ali ne moras mi slati red hat! uspio sam ga sam skinuti!
G-Lock, sljedeci put kada ti zatreba kakav cd javi se … ipak je Bec puno blizi. a distirbucija nagomilanih koliko hoces …
M.
eh… kad smo kod Beca, deder govori sta sve imas da to zdilamo fino… da se vratim sa univerziteta punih ruku barem jednom
Pozdrav
ICE
imam dosta toga sto ima na netu… a sto nemam, mogu skinuti u sat-dva s neta. prema tome ne brini se nista. samo javi i skinucu.
bsd-ovi, rh, slackware, debian, mandrake (9.1), fedora, knoppix itd.
jedino sto nemam su svi cd-ovi svake distribucije, nego uglavnom samo instalacioni bez cd-ova sa paketima. medjutim ako budes imao zelju za tim cd-ovima, samo javi, pa cu ti snimiti.
nemoj misliti da ja skupljam linux distribucije :). ma cak ih slabo i koristim (FreeBSD, AIX), medjutim na mrezi (u firmi) ima svega, prema tome, nije frka. treba samo sprziti ih.
posto vidim da pise “Lokacija: Bihac”, kada budes svracao do Beca, javi na koji dan prije, da ti sve sprzim i nema frke.
EDIT: tek sad vidim da su Austriji :). a ja se pitam kakav on ovo univerzitet spominje. pa gdje si momak?
M.
G-Lock, zaboravih ti reci da mi pozdravis tih par Tuzlanki u Klagenfurtu.
M.
Stanite ba ljudi,
gdje ste vi to u becu ?
evo i ja dodjoh u .at prije neki dan ;:), trazim da kupim neki laptop za koji ce slackware da bude dorucak
Mirza-M, G-LOCK, IceBreaker: dje se tacno nalazite ?
St.Pölten ( 60 km od Beca ), Niederösterreich… a u Becu sam svaki dan radi faxa ( TU Wien )… da svaki dan osim kad ova njihova zeljeznica ne strajka… sto se tice skidanja sa neta, nije ni meni frka, samo mi se neda skidati… meni je lakse to prekopirati pa biti rahat…
eto ja sam svoju lokaciju otkrio… sad ste vi na redu…
Pozdrav
ICE
Mirza Muharemagic, zivim i radim u Becu. I piskaram diplomski o SAP-u.
M.
ajd sretno… pretpostavljam da smo na istom fakultetu… ko zna… mozda se jednog dana i vidimo ili se javi pa da odemo na kahFu
Pozdrav
ICE
Jel Muharemagiću, imaš li kakve rodbine u Gornjoj Tuzli ?
Emir, Lerchenfelderstrasse 1-3 (Studentheim), TU Wien (newbie)
maher_
Emir… koji Emir?? Emir K… ? daj napisi da vidim jesam li u pravu maheru jedan
Pozdrav
ICE
IceBreakeru, nismo na istom fakultetu. Ja sam ekonomista po fakultetu. diplomski je Wirtschaftsinformatik.
za kafe sam uvijek, kada budes imao namjeru biti u blizini Schottentora, javi se (0650 5120735) pa se moze naravno na kafu. Meni je tu firma, tako da moze “Mittagspause” biti na temu Linux
vrlo moguce, iako ne bih rekao da sam ikada isao kod nekoga od familije u GT.
ne znam kakve su ti finanskijske mogucnosti, medjutim ja uvijek preporucujem samo dvije marke jer s njima imam odlicna iskustva kada su laptopi u pitanju: IBM i Toshiba, s tim da preferiram IBM u svakom pogledu.
sve sto sam ikada na IBM-ovim laptopima instalirao je funkcionisalo, ja imam X31, i na kojeg je sada djevojka ljubomorna samo tako :)). ako hoces da uneses nered u kucu, ako zelis kucnog ljubimca, ako zelis kupiti sina koji nikada nisi mogao dobiti … kupi X31 :)). bonbona kakve nema.
M.