BHLD 2.x development!

mislim da anketa i nije najbolje rijesenje…

jer nece svi raditi na razvoju BHLD-a sto su glasali…

ja sam licno za sastanak i da se dogovore ljudi koji ce raditi na razvoju sa cim im je najbolje/najlakse raditi…jer krajnjem korisniku ce to najmanje biti bitno!

na anketi ce svako glasat za svoju favorite distribuciju i onda to nema nikakve koristi…

Svaka cast, samo mozel ko ponovit kad sam ovo reko prvi put ><

pa ljudi imal sta od kakvog mirc meetinga i rijesen problem, makar to da se sredi ovih dana, da nesto krene :confused:
il da cekamo ponedjeljak pa iza 22.00 da svi budemo na lugbih kanalu ?

Sale, izbrisi rijec “mirc” iz svog rjecnika. Zahvaljuljem :slight_smile:

Malo je frka sad oko debconfa, makar do ponedjeljka … pa bice sastanak i za bhld pretpostavljam … .samo sabur … :slight_smile:

Count me in za ARTWORK team za BHLD

Po meni bi trebalo podijeliti ljude u timove, na taj način bi se postigla lakša organizacija.

Što se tiče izgleda neka bar podsjeća na bih, plave boje i sl :slight_smile: čak za ovo izdanje nebi bilo loše neko piramida izdanje :slight_smile:

I ja sam za da bude na DVD…

http://start.linux.org.ba/BHLD2 <- ima podjela u timove

Evo sam maloprije pricao sa ljudima na forumu i moj zaključak je sljedeći:
stvarno je problem odluciti koju distribuciju odabrati za temelj (a to je najvaznija stvar), ljudi su podijeljeni.

Predlazem da se postavi jedna anketa o izboru distribucije na kojoj ce glasati registrirani clanovi (neka bude sto vise predlozenih distribucija). Ljudi mogu potkrijepiti svoj glas obrazlozenjem na forumu. Kad zavrsi glasovanje, ljudi iz core teama neka odluce izmedu sebe ali neka uzmu malo rezultate ankete u obzir.

Po meni, nije nikakav problem koja se distribucija izabere, sve se moze napraviti (i naci na Internetu), je li izbor distribucije bio dobar ce pokazati radovi, tj. kojom brzinom ce se razvoj kretati.

[quote=insomniac]Evo sam maloprije pricao sa ljudima na forumu i moj zaključak je sljedeći:
stvarno je problem odluciti koju distribuciju odabrati za temelj (a to je najvaznija stvar), ljudi su podijeljeni.

Predlazem da se postavi jedna anketa o izboru distribucije na kojoj ce glasati registrirani clanovi (neka bude sto vise predlozenih distribucija). Ljudi mogu potkrijepiti svoj glas obrazlozenjem na forumu. Kad zavrsi glasovanje, ljudi iz core teama neka odluce izmedu sebe ali neka uzmu malo rezultate ankete u obzir.

Po meni, nije nikakav problem koja se distribucija izabere, sve se moze napraviti (i naci na Internetu), je li izbor distribucije bio dobar ce pokazati radovi, tj. kojom brzinom ce se razvoj kretati.[/quote]

[quote=change]mislim da anketa i nije najbolje rijesenje…

jer nece svi raditi na razvoju BHLD-a sto su glasali…

ja sam licno za sastanak i da se dogovore ljudi koji ce raditi na razvoju sa cim im je najbolje/najlakse raditi…jer krajnjem korisniku ce to najmanje biti bitno!

na anketi ce svako glasat za svoju favorite distribuciju i onda to nema nikakve koristi…[/quote]

Ja takođe smatram da anketa nije prava stvar. Nebi bilo loše otvoriti novi topic na ovu temu i da svako detaljnije iznese zašto je za tu distribuciju a zašto ne, pa neka na kraju core tim odluči šta dalje.

Da i ja se javljam da pomognem oko dokumentacije…

I ja se javljam da malo pomognem oko dokumentacije, i mislim da bih mogla pomoci oko prevoda ako sta zapne :slight_smile:
A i druge designations prihvatam ako ima stagod za nas obicne ljude. :smiley:

Slažem se da je anketa beskorisna jer će onda na njoj imati pravo glasa pojedinci koji ne namjeravaju ikad išta raditi za BHLD, što mi se ne sviđa. Dalje mislim da odluku treba napraviti na osnovu tehničkih kvaliteta kao što je jednostavnost remasteringa a ne nekakvog distro fanatizma. Ako bi se pravila anketa to bi bio flamewar na temu ko koristi koju distro, to nam fakat ne treba.

Takođe slažem se da artwork team može početi odmah. Wallpaper, splash i što je najvažnije logo (ovaj baby tux nije naš) nemaju veze sa izborom distribucije . Molim ljude da budu strpljivi do utorka jer smo svi sada zadeverani oko DebConfa.

:)))
sto se mene tice … cim ponedjeljak prodje - moze …
u trici ?

Jes da nisam neki specijalac, ali ako mogu ikako da pomognem … :slight_smile:

(moj glas za osnovu je slax, po meni je odlican, nevidjeno brz … bar ono sto sam probao a bilo je zasnovano na slax-u “backtrack” :wink:

BackTrack je ludilo od distribucije, stvarno je zakon!

nisam ni ja nesto , ali ako ikako mogu pomoci stojim vam na raspolaganju :smiley:

Evo ljudi … ovdje treba napisati kriterije po kojima ce se bazne distribucije ocjenjivati kad (inshallah) bude testiranje …

http://start.linux.org.ba/BHLD2/Kriterij_Ocjenjivanja_Baznih_Distribucija

Pa dopunite …

Pa… kde je ok, mada nemam nista protiv gnome-a…

sto se tice user interface-a za sistemsko podesavanje… zanima me da li ce se koristiti neki gotovi alati koji dolaze uz odabranu baznu distro ili ce biti nesto novo, nesto divlje :slight_smile: