[quote=Amar]
Da sada ne ulazimo pretjerano u odnos cijena i slicno, samo cu reci da vani firmu mozes otvoriti na kucnu adresu, uz 0 troskova. Ustvari nije nula, recimo da procedura traje oko 7 dana i kosta ispod 200€. Drug nedavno otvorio jednu takvu firmu. Sad, treba i njemu racunar, odredjeni programi, radni sto, stolica… sve su to normalni troskovi bilo gdje na svijetu. Poenta je sto ne mora drzavi placati unaprijed basnoslovne sume. [/quote]
Vidi nesto
u ovoj diskusiji sam ja govorio o d.o.o.-u
drugacije oblike firmi je moguce registrovati i u bih sa stanom i ispod 200 eura:
(originalna stranica je down)
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:f56ko5DIzD0J:www.seo.ba/blog/biznis/otvorite-firmu-u-bih-za-tri-dana-i-sa-179km/+&cd=1&hl=hr&ct=clnk&gl=ba
Takodje - moguce je i raditi legalno sto se tice doprinosa i slicnoga ali pod sivim se podrazumjeva da ces negdje sigurno pogrijesiti - pa da li je to licenca ili slucajno pogresno obracunat porez ili ne vodjenje inventara kako treba - jednostavno sto ti je veca firma komplikovanije je voditi knjigovodstvo i tesko da moze sve biti 100% uredno.
Ja sam vec napomenuo da korupciju ne smatram “normalnom” te ne znam zasto te moja prica asocirala na nekog ko to radi …