@testni_hamo2
Ja planiram insallah pokrenuti firmu u skorije vrijeme zato sam se malo i aktivirao oko ovih tema A i bio sam vrlo visoko u menadzmentu jedne od firmi (pa cak mi je i ponudjeno mjesto CEO-a) tako da sam i o ovim stvarima ucestvovao u donosenju odluka tako da ne pricam bezveze …
Koji je poslovni domen firme koju planiraš pokrenuti ? Da li je plan da firma djeluje na domaćem tržištu ili je fokus na ino tržište (kroz outsource-ing, prodaju proizvoda na globalnim app store-ovima i slično) ?
Naravno, odgovori ako nije dio poslovne tajne.
@Vedran i @testni_hamo2 su naveli više bitnih elemnata koji IT stručnjake orjentiše prema zatvorenim tehnologijama.
One se moraju uzeti u obzir u profiliranju ponude bazirane na otvorenim tehnologijama.
Problem otvorenih tehnologija je taj što one generalno nisu pogodne za nekakve “instant” poslovne uspjehe i “instant” rješenja.
Da bi se došlo do tačke da otvoreno rješenje pobjeđuje zatvorenu konkurenciju potrebno je akomulirati puno znanja od strane IT vendora.
Na tržištu kakvo je bosansko (veličina, navike, sistemski faktori) tu akumulaciju znanja je veoma teško postići.
U jednom seminarskom radu sam obradio temu nedostatka sistemskih, državnih poticaja:
http://hernad.bring.out.ba/seminarski-rad-iz-engleskog-jezika
Interesantno je da se radi o seminarskom radu iz Engleskog jezika.
Ukratko OSS orjentacija firme je u ovom trenutku narodski rečeno “zahtmetli, a para malo”.
Mišljenja sam da moja firma u velikoj mjeri u stalnim u kadrovskim problemima zato što nam ti vanjski nisu naklonjeni.
Naši korisnici o našoj poslovnoj orjentaciji puno i ne razmišljaju niti znaju - a i zašto bi.
Jedino što im se plaho svidi što im možemo isporučiti radno mjesto koje je par stotina maraka jeftinije, neopterećeno licencama.
I opet je i to, kako su kolege u ranijim komentarima već naznačile neki instant efekat. Niko ne razmišlja o TCO-u za 5 ili deset godina …
Ali ponovo, i to je sasvim očekivano i ne treba se nad tim čuditi.
Naše ERP rješenja nemaju željeni tempo razvoja, jer nemamo razvojne resurse.
Naša sistemska rješenja imaju puno “rough edges” jer nemamo resurse da ih “ispoliramo”.
Postavlja se logično pitanje da li je naša orjentacija da budemo “bosanski opensource IT provajder” provajder besmislena ?
U ovom momentu, u mnogim situacijama jeste.
Ali to ne znači da je naš koncept do kraja blesav i utopijski.
Mi smo ipak na jednom terenu na kome drugi nisu, stičemo iskustvo i znanje - stičemo know-how koji nam niko ne može ukrasti ili preko noći dobiti.
U ovom trenutku sebe ne zovemo uspješnom firmom. Mnogo poslovnih pokazatelja nam ne ide u prilog, pa bi priča da smo mi uspješna firma bila najobičije ubleharanje. Mi to ne radimo.
Činjenica je da se ipak “držimo na vodi”. Uočavamo da postoje i indikatori koji kazuju da se čak i ovdje na otvorenom konceptu može graditi poslovni model. Al da je to nešto senzacionalno - nije.
Pravila razvoja razvoja otvorenih sistema su drugačija. Kada bi se pojavilo još par firmi koji dijele naš koncept i djeluju na istom domenu, naša tržišna pozicija bi se mogla u kratkom roku značajno promijeniti.
Radi se o tome da su “pravila igre” otvorenih provajdera bitno različita od zatvorenih u domenu razvoja.
Druga opcija za nas je mogli kapitaliziracija našeg know-how-a kroz neki veći projekat. Ali, na ovu opciji ne polažemo previše iz dva razloga:
- lobiranje i politička povezanost daju puno bolje rezultate od “know-how”-a firme.
- ne smatramo da je naš know-how aman-zaman
Kako god mislim da smo mi jednu bitnu stepenicu prevalili - otvoreni koncept nije jedna od varijatni nego “mainstream” pravac našeg djelovanja.
Postoji velika vjerovatnoća da naš koncept propadne. Ali nije nemoguće ni da postanemo “zeznut” IT provajder.
Šta kod da se desi, do nas je. Nema smisla kriviti državu, okruženje, sistem. Mi smo ti koji donose odluke o svojoj sudbini, koji mogu postići određene rezultate i dosegnuti određeni stepen znanja i umijeća - obezbjediti potrebnu akomulaciju “know-how” koji će nas učiniti konkurentnim.