Grmilo, sijevalo i iskljucena mi veza dok sam ja bio na poslu pa onda gledao hokej WM Sverige - Canada .
jos reci da ne rade i ima da skocim kroz prozor… sta je sa ostalima? jeli kod njih ista proslo okay? hm… ipak sam trebao poslati orginale… damn…
Pozdrav
ICE
ok je, danas je na maratonu instaliran jedan, bakir je kod sebe instalirao i bilo je odusevljen prepoznavanjem hardware-a (jel tako “kanton” :D) hajde i ja cu sutra probat da vidim to cudo. naoko izgleda fino nasminkan i saren… kako god ZAHVALA ide IceBreaker-u :!:
pozdrav
znaci ipak radi… huh… grungy… da nisi skinuo onaj moj prvi pogresni image???
primam zahvale … hvala vama i do iduce verzije
Pozdrav
ICE
Ma radi strava dobro, prvi puta je cisco aironet wireless kartica kako treba automatski podesena, sve sto je trebalo je unijeti ssid mreze… sav ostali hardware isto bez problema radi (jos nisam stigao isprobati IrDA, a skener HP2300c nema podrske za linux, tako da od njega i ne ocekujem da se oglasi)
evo da se i ja prikljucim … :)) SuS3 rU13z d4 h4x0rZ z0n3 :)) zezam se … dobar je … prepoznao je cak i model kompjutera (IBM PC 300 GL, Model No. 656343G). Jedino sto me nervira je smiiiiiiiinka :))) Npr. dok cekam da se pokrene “konsole” pored kursora misa “skakuce” ikonica konsole :))
ups … a evo i prvog BUG-a …
pokrenuh konsole kad ono
bash: /dev/null: Permission denied
anonim@cudoviste:~>
Raja nije sve do SUSE…kernel 2.6.5 treba da dobije najvece zahvalnice :lol:
bakir@bakir:~> uname -a
Linux bakir 2.6.4-52-default #1 Wed Apr 7 02:08:30 UTC 2004 i686 athlon i386 GNU/Linux
2.6.4
Ice, da li slucajno da DVD-ovima dođe 2.4.x kernel?
Treba mi zbog drajvera za modem “Intel 536ep” (softversko smeće, naravno), da ne kompajliram obični 2.4.26 (nema anse da se nađu svi potrebni kernel patchevi da bi to kako-tako radilo na SuSE-u). Definitivno najveća zamjerka SuSE-u, ljudi iz verzije u verziju sve vie oteavaju koritenje custom kernela. (Njihov defaultni kernel je fscking Frankeinstein)
BTW, nakon dana igranja sa SuSE 9.1 već počinju iskakati “grekice”:
(1) Defaultni gcc-3.3.3 (?) je broken. Ne moe iskompajlirati 2.4.26 kernel. Tako da sam morao sam iskompajlirati originalni gcc 3.3.3 (koji radi savreno dobro). wtf
(2) Prilikom konfiguracije prepozna gore navedeni, smećasti modem. Kae da prije nastavka mora instalirati rpm, ali rpm-a nema na CD-ovima??? Ima ga na SUSE Update, ali kako cu na net bez modema
Usput jos tvrde da je paket sa drajverom za 2.6 kernel, a samo Intel tvrdi da 2.6 kerneli jo nisu podrani
BTW, da li ikoga nervira “submount”? Nemam riječi, u stvari imam:FUJ
Osim gore navedenog, distro je stvarno ispolirana do maksimuma
Definitivno najbolji SuSE do sada.
Nema 2.4 kernela, barem ga ja ne mogu naci…
btw. za onaj gore bug rjesenje je jednostavno,
su -c “chmod a+w /dev/null”
Moze li neko od vas koji ste skinuli/dobili suse da stavite images u iso na neki od servera da se moze skinuti???
Treba mi cd3 i cd5
Pozdravi od
Dine
[quote]bakir@bakir:~> uname -a
Linux bakir 2.6.4-52-default #1 Wed Apr 7 02:08:30 UTC 2004 i686 athlon i386 GNU/Linux
2.6.4 [/quote]
Koliko patch-va suse kernel ima trebao bih se zvati 2.6.5 na steroidima :lol:
[quote]sahbaz@utopia $ uname -a
Linux utopia 2.6.5 #10 Tue May 4 22:58:20 CEST 2004 i686 AMD Athlon™ XP 2400+ AuthenticAMD GNU/Linux[/quote]
Dragi Ice,
mislim da postoji greska u Iso imageima koje si postavio… mislim da cu nekoga ubiti
OK je sve zamolio sam Vedrana da mi posalje!
Zenicani u iscekivanju SuSE-a
8)
Ne stigoh ti objasniti danas (potrošila se baterija): kod mene nije SuSE nego kod Bakira, moraće ti on poslati.
Nisu bas kod mene… Ko je odnio CD-e sa ETF-a? Adis?
Jao frke oko SuSEta, svi ga malo nevolimo a najviše ga volimo. Neka, neka samo naprijed. +tongue+
Izgleda da samo ja necu oprobat suse
[quote]Dragi Ice,
mislim da postoji greska u Iso imageima koje si postavio… mislim da cu nekoga ubiti
OK je sve zamolio sam Vedrana da mi posalje!
Zenicani u iscekivanju SuSE-a
8)[/quote]
ako postoji greska u image.ima, onda ni oni cd.ovi sto je BH dobio nebi trebali da rade… fakat ne kontam… suse ima par bugica ( sa kojima se ipak moze zivjeti )… osim toga kernel 2.6.5 se moze skinuti putem YOU.a … jos jednom se izvinjavam radi image.a koji navodno ne rade…
Dino - moji “pokvareni” image.i su jos na serveru ( adresu znas ), pa ih skini… ako Vam vise ne trebaju - recite da skinem image sa servera…
Pozdrav
ICE
SuSE iz LUG-a je kod mene! Kome treba bujrum …